24 / 04 / 2024

Markalı konut üreticileri yatırım atağına kalktı!

Markalı konut üreticileri yatırım atağına kalktı!

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri yatırım atağına kalktı. İşte 8 markalı konut projesi üreticilerinin 2017 yılı yatırımları...



Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri yatırım atağına kalktı. İşte 8 markalı konut projesi üreticilerinin 2017 yılı yatırımları...



Sinpaş GYO 2017'de üç bin ünite yapacak 


2017 yılında EgeYakası, İncek Blue ve İncek Green, Aydos Country projelerinde toplam bin 400 konutun teslimini gerçekleştirecek olan Sinpaş GYO, Queen Central Park, Ege Vadisi ve Bursa Modern projelerin satışlarının tamamlamayı hedefliyor. 


815 milyon lira ciro hedeflenen 2017'de yeni projelerini de tanıtmaya hazırlanan Sinpaş GYO İstanbul,  Ankara  ve Bursa'da dört büyük projeyi planlıyor. Ümraniye'de 300 milyon lira yatırım değerine sahip 420 üniteden oluşan proje geliştirecek olan Sinpaş GYO, Sancaktepe'de ise 500 ünitelik ve 260 müyon lira ciro hedeflenen bir projeye başlayacak. 380 milyon  lira gelir beklenen Bursa Osmangazi projesinde bin 370 ünite, 1 milyon liraya aşkın yatırım değerine sahip Ankara Gaziosmanpaşa projesinde ise 692 ünite yer alacak. 


Rönesans karna ile büyüyecek

 

2016 yılında 320 milyon Euro yatırım değeriyle İstanbul Maeltepe'de hayata geçirdiği Piazza adlı karma projeyi tanıtan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, İzmir, Antalya ve Bursa'da 1.2 milyar Euro değerinde 5 proje daha inşa edecek. 


Avrupa Konuttan beş proje inşa edecek 


AVRUPA Konutları markası konut sektöründe faaliyet gösteren Artaş İnşaat, 2016 yılında başladığı Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Office Ataşehir ve ortak girişimle geliştiren Vadistanbul Park ve Vadipark Seyrentepe projeleriyle son derece aktif bir yılı geride bıraktı. İnşa çalışmaları devam eden 5 ve yeni yada başlayacağı 5 yeni projesiyle yatırımlarına daha da ağırlık veren Artaş İnşaat, toplam 2 milyon  825 bin metrekare inşaat alanında çalışmalarını sürdürecek. Projelerin toplam satılabilir alanı ise 1 milyon 530 bin metrekareyi bulacak. 


Nef her iki yakada olacak 



2016'ya 12 şantiye ile giren ve içinde 7 projenin teslimini gerçekleştiren Nef, bu yıl 3 yeni projeye daha başladı. İlk 11 ayda bin 500 konut satışı ve 1,1 milyar lira ciro gerçekleştiren şirket, 2017 içinde Güneşli ve Kandilli'de iki projeye başlayacak. 1.4 milyar lira yatırım değerine sahip olacak projelerin de etkisiyle 2017'de 1.5 milyar lira ciro hedefleyen Nef, Novu markalı öğrenci rezidans projesini Anadolu şehirlerine yayacak. Yurtdışmda proje geliştirme çalışmalarını sürdüren şirket, 2017'de ayrıca Bodrum'da yeni bir proje ile İzmir, Ankara, Bursa gibi illerde planlanan projelerin detaylarım netleştirecek. 



Teknik Yapı kentsel dönüşüm mesaisi 


TEKNİK Yapı, 2017 yılında toplam 3 bin 500 bağımsız üniteden oluşan 4 projeye başlayacak. Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde yer alacak 650 konutluk Uplife Kadıköy projesinin yanı sıra Etiler Uçaksavar sitesinin yerine bin konut inşa edecek olan Teknik Yapı, Maltepe'de 650 ünitelik ev-ofis projesini 2017'nin ilk yarısında hayata geçirecek. Kartal'da da bin konutluk kentsel dönüşüm projesine gelecek yılın ikinci yarısında başlamayı hedefleyen Teknik Yapı, halihazırda Denizli, Bağdat Caddesi ve Fikirtepe'de çok sayıda projenin yapımım sürdürüyor. 



Dap Yapı'dan dört milyar


SON 18 ayda 2 bin bağımsız bölüm teslim eden ve 2017 yılında 2 bin 250 ünitede mülk sahiplerine anahtarları vermeye hazırlanan Dap Yapı, 4 milyar yatırımla 4 yeni projeye başlayacak. Beykoz'da yapılacak projeye 1 milyar lira,  Maslak'taki projeye 1.5 milyar lira, Kartal'daki projeye 500 milyar lira, Validebağ projesine 1 milyar lira yatırım yapacak olan şirket, Pendik'te Polisan Holding arazisinde yükselecek 4 bin ünitelik karma proje için de çalışmalarını sürdürüyor.



Ağaoğlu'ndan üç milyar dolarlık proje 


2016 yılında Maslak 1453'te teslimlere başlayan, İstanbul Finans Merkezi ve Ataşehir My Newwork projelerinde yapım çalışmalarını sürdüren Ağaoğlu'nun 2017 yılı içerisinde başlamayı planladığı 4 proje bulunuyor. Çekmeköy, Bağalar, Yeniköy ve Bakırköy'de hayata geçirüecek projelerin yatırım değeri 3 müyar doları bulacak. Enerji alanında ise 1 milyar dolar değerindeki yatırımlara başlandı. 


Metal Yapı Konut üç projeyle geliyor 


LEVENT'te İstanbul Tower 205 ve Küçükçekmece Gölü'nün kıyısında Blue Lake projelerini hayata geçiren Metal Yapı Konut, 2017 yılında Ulus projesinin yanı sıra Zekeriyaköy'de ve Göktürk'te de iki farklı projeye başlayacak. Güneşli İÇDAŞ arazisinde yükselecek Güneş Tepe projesiyle Ugili çalışmaların sürdüren firma, 2017'de toplam 500 milyon liralık yatırım yapacak.


Sözcü EK 


Geri Dön