19 / 04 / 2024

MarkAntalya AVM otoparkının bir bölümünü kadın sürücülere ayırdı!

MarkAntalya AVM otoparkının bir bölümünü kadın sürücülere ayırdı!

MarkAntalya Alışveriş Merkezi Müdürü Güler: "Talepler alıyorduk, bunun üzerine otopark girişlerinin yakın bölgelerindeki alanları pembeye boyayıp, kadın sürücülerin veya çocuklu ailelerin kullanımına yönelik düzenlemeye gittik" dedi





Antalya'da alışveriş merkezindeki otoparkın bir kısmının kadınlara ayrılarak, pembeye boyanması tartışma yaratırken, alışveriş merkezinin müdürü gelen talep nedeniyle böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi.


MarkAntalya Alışveriş Merkezi Müdürü Yavuz Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süreden beri kadınlardan otopark konusunda talepler aldıklarını belirtti. Güler, "Alışveriş merkezimiz açıldığı günden beri, kadın müşterilerimizden otoparkta düzenleme yapılması için talepler alıyorduk. Bunun üzerine otopark girişlerinin yakın bölgelerindeki alanları pembeye boyayıp, kadın sürücülerin veya çocuklu ailelerin kullanımına yönelik düzenlemeye gittik" diye konuştu.


Özellikle kadınlar ve çocuklu müşterilerden çok olumlu geri bildirimler aldıklarını kaydeden Güler, "Kadınlar otoparklarda dip taraflara ya da alt katlara inmek istemiyorlar. 'Pembe otoparkla pozitif ayrımcılık yapılıyor' diye düşünülebilir, ancak biz istek üzerine bu uygulamayı yaptık. İsteyen kullanır, isteyen kullanmaz, illa bayanlar buraya park edecek diye bir zorunluluk yok" dedi.


Güler, alışveriş merkezinin otoparkında 450 araçlık park yerinin pembeye boyandığını ifade ederek, erkeklerden böyle bir konuda kadınlara yardımcı olmalarını istedi.


Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru ise kadınların her şeyde pozitif ayrımcılığa uğramasını istediklerini, ancak otoparkta kadınları aşağılayıcı bir durum olduğu takdirde buna karşı bir duruş sergileyeceklerini dile getirdi.


Kadınların, erkek sürücüler tarafından "geç park ediyorlar" gibi eleştirilere maruz kaldıklarına dikkati çeken Duru, "Kadınlara böyle bir kolaylık sağlanıyorsa, böyle bir ayrımcılık güzel diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.




AA


Geri Dön