29 / 03 / 2024

Marks and Spencer 60 mağazasını kapatacak!

Marks and Spencer 60 mağazasını kapatacak!

İngiliz Marks and Spencer (M&S) İngiltere’de ve uluslararası operasyonlarında 5 yıl içerisinde 60 mağazasını kapatma kararı aldığını açıkladı



İngiliz perakende şirketi Marks and Spencer (M&S) İngiltere’de ve uluslararası operasyonlarında giyim ve ev tekstili alanında hizmet veren  60 mağazasını kapatma kararı aldığını açıkladı.


M&S’dan yapılan açıklamada perakende zincirinin İngiltere’de ve küresel operasyonlarında gelecek 5 yıl içerisinde toplam 60 giyim ve ev tekstili mağazasını kapatma kararı aldığı belirtildi.


Bu mağazalardan bir kısmının ise sadece yiyecek sektöründe hizmet verecek şekilde dönüştürülebileceği belirtildi.


Açıklamada şirketin Fransa ve Çin de dahil, uluslararası operasyonlarda giyim ve ev tekstili alanında hizmet veren ve zarar eden 10 mağazayı kapatacağına vurgu yapıldı.


Şirket, giyim ve ev tekstili alanında küçülmeye giderken, kar ettiği yiyecek ve içecek markası “Simply Food” adı altında toplam 200 mağaza açmayı hedefliyor.


Şirketin üst yöneticisi Steve Rowe ise yaptığı açıklamada, “Bu kararlarımız dijital alışveriş çağında daha sürdürülebilir ve daha karlı bir iş ortamı sunmayı hedefliyor.” ifadesini kullandı. 


AA


Geri Dön