24 / 04 / 2024

Marks & Spencer 100 mağazasını kapatıyor!

Marks & Spencer 100 mağazasını kapatıyor!

Dünyanın önde gelen giyim mağazalarından Marks & Spencer'ın 100 mağazasının kapatacağı belirtildi.




Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, dünyanın önde gelen giyim mağazaları arasında yer alan Marks & Spencer, mağazalarını kapatma planlarını hızlandırdı. Son gelen haberlere göre giyim devinin toplamda 100 mağazasını kapatacağı belirtildi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre İngiliz merkezli küresel giyim devinin bu hafta içerisinde bu yönde bir açıklama yapacağı bildirildi.

Daha önce İngiltere genelinde yaklaşık 2 bin kişiyi işsiz bırakabilecek, 60 civarında mağazasını kapatacağını açıklayan şirketin bu kez 40 mağazasını daha kapatacağı iddia ediliyor.

Adı açıklanmayan bir M&S sözcüsü ise The Sun Online'a yaptığı açıklamada, "Mağazaları kapatma planlarımızı hızlandırıyoruz. Sürdürülebilir, karlı bir iş modeli için bu yönde harekete geçilmesi gerekiyor." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE 49 MAĞAZASI VAR


Öte yandan Marks & Spencer, Türkiye’de açtığı yeni mağazalarıyla büyümeyi sürdürüyor. Şirketin Türkiye'de 49 mağazası bulunuyor. 1884 yılından bu yana faaliyet gösteren küresel devin dünya genelinde de 45 farklı ülkede bini aşkın mağazası bulunuyor.


Geri Dön