25 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi 2023 yılında Maltepe'deki yeni yerine taşınacak!

Marmara Üniversitesi 2023 yılında Maltepe'deki yeni yerine taşınacak!

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatındaki devam eden çalışmaları inceledi.



Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ile Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatındaki çalışmaları yerinde denetledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özvar ile Aydın ve beraberindekiler, geçen yıl temeli atılan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bazı bilgiler aldı.

Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitenin bütün fakültelerini Maltepe'deki 2 bin 500 dönümlük alanda bir araya getireceklerini dile getirdi. Binaların Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden ilham alınarak yapıldığını ve 3-4 kattan oluştuğunu söyleyen Özvar, şunları dile getirdi:

“Külliyede fakülteler, 4 bin kişilik öğrenci yurdu, birkaç noktada kütüphane, spor salonları, sosyal kültürel etkinlik alanları ve bisiklet parkurları gibi bölümler olacak. Binalar güneş enerjisi elde etmeye uygun bir şekilde yapıldı. Sıfır atık konusunda da çalışmalar yapıldı. İnşaat çalışmamız şu anda bütün hızıyla devam ediyor. Birinci etap olan mühendislik ve teknoloji fakültelerinin, 2021 yılı mart ayı içerisinde taşınması planlanıyor. Kademe kademe buraya taşınacağız. 2023 yılında üniversitenin tamamıyla buraya taşınmasını hedefliyoruz."

 

Marmara Üniversitesi'nden 'Nasıl bir kampüs?' anketi!


Geri Dön