28 / 03 / 2024

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi açıldı!

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi açıldı!

Deprem riski nedeniyle yıkılarak yeniden yapılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açıldı.



"TÜMSİAD TÜMEXPO ve Uluslararası KOBİ Şurası/All In Tech Zirvesi'ne katılan Erdoğan, daha sonra cuma namazını kılmak üzere Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ne geçti.


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in cuma hutbesini okuyup, cuma namazını kıldırdığı camide Erdoğan'a, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat da eşlik etti.


Erdoğan, cuma namazının ardından vatandaşları selamlarken, konuşmasına "Bugün gerçekten Muharrem'in 10'uncu gününde, aşure gününde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileriyle beraber bu mutluluğu yaşıyoruz, gerekse çevredeki vatandaşlarımızla hakikaten çok çok farklı bir mimarinin ortaya konması suretiyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bugün farklı bir zenginliğe kavuştu" sözleriyle başladı.


Caminin yapımını karşılayan hayırsever vatandaşa teşekkür eden Erdoğan,"Bundan sonraki süreçte de gerçekten bu projenin içindeki etkinlik alanlarının çok farklı oluşu, çok fazla oluşu inanıyorum ki ilahiyat fakültesindeki öğrencilerimiz için burada çok daha farklı bir onurun, çok daha farklı bir gururun yaşanmasına vesile olacaktır. Burası hakikaten ilahiyat fakültesinin de adeta bir mütemmim cüzü olarak hizmet verecektir diye inanıyorum. Gerek Rektörümüz gerek Dekanımız, onların da bu konudaki müzahereti inanıyorum ki bu süreci çok daha güçlü kılacaktır."


Erdoğan, vatandaşlara, "Sizlere tekrar şükranlarımı ifade ediyorum. 10 Muharrem aşure, alem-i İslam için birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vesile olsun diyorum" şeklinde seslendi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından dekanlığa geçerek, cami hakkında bilgi aldı.


Yeni Akit


Geri Dön