23 / 04 / 2024

Marmara Villaları 'nda 220 bin TL'ye! İcradan!

Marmara Villaları 'nda 220 bin TL'ye! İcradan!

Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü Mimarsinan Deniz Kenarı Bababurun mevkiindeki dubleks villayı satışa çıkardı. Marmara Villaları sitesi içinde yer alan 23 numaralı villa için 220 bin lira tahmini fiyat belirlendi



Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü Mimarsinan Deniz Kenarı Bababurun mevkiindeki dubleks villayı satışa çıkardı. Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü 'nden yapılan açıklamalar göre Marmara Villaları sitesi içinde yer alan 23 numaralı villa için 220 bin lira tahmini fiyat belirlenirken kullanım alanının takriben 190 metrekare olduğu açıklandı. İlk satış 21 Ekim 2011, ikinci satış ise 31 Ekim 2011 tarihinde gerçekleşecek.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Detaylı bilgiler şöyle:

T.C. BÜYÜKCEKMECE 2.İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAşžINMAZ MAL AçIK ARTIRMA İLANI DOSYA NO: 2009/6615 TAL
Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri:
TAPU KAYDİ; İstanbul ili, Büyükcekmece ilçesi, Mimarsinan, Deniz Kenarı Bababurun mevkii, 831 parselde kayıtlı, 2/100 arsa paylı, 23 bağımsız bölüm nolu dubleks ev.
NİTELİKLERİ: 11.09.2009 tarihli bilirkişi raporuna göre, taşınmaz adres olarak Mimarsinan Beldesi, Fevzi çakmak Caddesi No: 143 adresinde yer alan Marmara Villaları isimli site içinde yer alan 23 bağımsız bölüm nolu villadır, inceleme esnasında villa kapısı kapalı olduğundan özellikleri bilgi alınmak ve dışından görülmek suretiyle tespit edilmiştir. Buna göre, villa iki kattan ibaret olup, plan itibariyle girişte antre, salon; mutfak, banyo tuvalet, geniş teras, üst katı 3 yatak odası, banyo ve balkondan ibaret olup, oda zeminlerinin parke, diğer mahallerin seramik döşeli olduğu ifade edilmiştir. Villa; siteyi bir baştan bir başa kat eden site yoluna göre, solda kalmaktadır. Doğrudan deniz cephesi bulunmamaktadır. Zemin katında teras ahşap pergole ile kaplıdır. Pergolenin, çevresinde camlı bölme elemanlar bulunmaktadır. Dış cephesi tarak mozaiktir. Zemin kat; 90 m2'ye oturmaktadır. Üst katı cephesinde konsol olup, buna göre, toplam kullanım alanı takriben 190 m2'ye ulaşmaktadır. Toplu tasım aracı yönünden sınırlı imkana sahiptir. Mimaroba- Sinanoba projelerine komşudur. Düzenli ve bakımlı bahçeye sahiptir. Siteye ait yüzme havuzu mevcuttur. Villa yüzme havucunun kenarında yer almaktadır. Site kontrollü olup bakımlı bahçeler ve bitki örtüsü ile çevrilidir. Sitede doğalgaz mevcuttur. Villanın kaloriferli olduğu belirtilmiştir. Satışa konu binanın dış cephe duvarlarında önemli ölçüde çatlaklar mevcut olduğu görülmüş olup, satış konusu villanın resimleri dosyasında mevcuttur.
İMAR DURUMU: Dosyasında mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığı 'nın 11.08.2009 tarih ve 215919 sayılı yazısı ile Mimarsinan 831 parselin 1/1000 ölçekli Batıköy Toplu Konut Mevzii İmar Planında Hmax:6.50 m (2 kat) 0.40 emsal, blok nizam olup, konut alanında kaldığı bildirilmiştir.
KIYMETİ: 220.000,00 TL
Birinci Satış günü: 21/10/201115:30-15:40 Saatleri arasında ikinci Satış günü: 31/10/201115:30-15:40 Saatleri arasında Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü adresinde
1)- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa, alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır, ikinci artırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimini izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın artırana İhale edilecektir. Su kadar ki, artırma taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok bedelinin malin tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ye bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış; talebi düşecektir.
2)- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen; kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para İledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan Mütevellit Binde 4,95 İhale damga resmi, % 18;KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için yüzde 1 tellaliye resmi satıcı (borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
3)- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin; (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on bes gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.
4)- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5)- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6)- Satışa iştirak edenlerin şžartnameyi görmüş, ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 24.08.2011(İc. İfl.K 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine geçerlidir.
www.bik.gov.tr B-56797

Detaylı bilgi için tıklayın

 


Geri Dön