26 / 04 / 2024

Marmaray hattı yolculuk süreleri!

Marmaray hattı yolculuk süreleri!

Marmaray hattı yolculuk süreleri nelerdir? Gebze ve Halkalı arasında uzanan Marmaray projesi, yolculara kaç dakika kazandırıyor? İşte Marmaray yolculuk süreleri ve Marmaray hattı metro güzergahı...



Marmaray hattı yolculuk süreleri!

Marmaray metrosu yolculuk süreleri ve  Marmaray  projesi ile kazanılacak zamanların tanımlamaları Marmaray'ın resmi internet sayfasında yer alıyor.


Burada yer alan bilgilere göre normal şartlarda 185 dakika süren Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk; Marmaray ile 105 dakika düşüyor. Böylece yolcular 80 dakika kazanmış oluyor.


Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray)" Projesi'nin güzergahı, İstanbul Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) -Sözleşme BC1- kesimi hariç olmak üzere, mevcut banliyö demiryolu hattının güzergahı ile benzerlik göstermektedir. Halkalı ile Kazlıçeşme ve Söğütlüçeşme ile Gebze arasındaki mevcut istasyonların çoğu yıkılıp yeniden yapılacak; fakat binalar revizyon ve onarımdan geçirilecek veya tamamen yeni binalar inşa edilecektir.


Bunlara ek olarak, Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar'da yeni yeraltı istasyonları inşa edilmekte ve demiryolu teknolojisi, modern sistemler ve demiryolu araçları kullanılarak iyileştirilmektedir.


Halkalı'dan Gebze'ye bir yolculuk, Sirkeci'den Haydarpaşa'ya feribotla geçiş dahil olmak üzere, tipik koşullar altında 185 dakika sürmektedir. İyileştirilmiş banliyö demiryolu sistemi tümüyle hizmete açıldığında, bu yolculuk 105 dakika sürecektir. Bir başka ifadeyle yolcular, bu yolculuktan 80 dakika zaman kazanacaklardır.


Yukarıda belirtilen durum dahil olmak üzere, yolculuk süresi ile ilgili diğer örnekler, aşağıda liste halinde sunulmuştur:


Marmaray yolculuk süreleri:

Gebze ve Halkalı arası 105 dakika

Bostancı ve Bakırköy arası 37 dakika

Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası 12 dakika

Üsküdar ve Sirkeci arası 4 dakika


Marmaray yolculuk süreleri:


Marmaray hattı yolculuk süreleri!


Tüm sistemin hizmete açılacağı yılda, zamandan elde edilecek toplam tasarrufun yaklaşık 13 milyon saat olacağı hesaplanıyor. 2015 yılı itibariyle elde edilecek olan toplam zaman tasarrufu, yaklaşık 25 milyon saat olacak ve sistemlerin kapasitesi tamamen kullanılabilir hale geldiğinde elde edilecek zaman tasarrufu yılda yaklaşık 36 milyon saat veya tüm dünya genelinde her gün insanlar tarafından kazanılan zaman yaklaşık 100.000 saat (11.4 yıl) olacaktır. 


Marmaray hattı açılışı:

Marmaray hattı, bugün saat 15:00'te Üsküdar'da yapılacak bir tören ile açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı yabancı konukların da katılımı bekleniyor.




Marmaray finansman!
Rakamlarla Marmaray!



Geri Dön