27 / 04 / 2024

Marmaray ilk sefer için hazır!

Marmaray ilk sefer için hazır!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ve vatman Serkan Yavaş, Marmaray' ın Üsküdar Meydanı' ndaki açılış töreninin ardından ilk sefere katılacak heyeti beklerken, son hazırlıklarını yapıyor...




Marmaray'ın ilk sürüşünü gerçekleştirecek vatman Serkan Yavaş, "Böyle önemli bir günde sürüş bana nasip oldu, çok mutluyum" dedi. 


TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ve vatman Serkan Yavaş, Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'ndaki açılış töreninin ardından ilk sefere katılacak heyeti beklerken, son hazırlıklarını yapıyor. 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konukları taşıyacak ilk sefere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kurt, böyle bir günde Asya ile Avrupa'yı birleştiren bir ulaşım koridorunda yolcu taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 


Kurt, az sonra yapılacak ilk sefer için 4 aydır deneme sürüşleri yapıldığını belirterek, ilk seferde kullanılacak trenin daha önce banliyö hattında kullanıldığını anlattı. 


İlk seferi gerçekleştirecek 25 yıllık vatman Serkan Yavaş da "Böyle önemli bir günde böyle bir törende sürüş bana nasip oldu, çok mutluyum. Bu onur verici, gurur verici bir durum" dedi.


AA


Geri Dön