19 / 04 / 2024

Marmaray'da ücretli geçiş başladı!

Marmaray'da ücretli geçiş başladı!

Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan ve açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan Marmaray'da, 15 gün olan ücretsiz taşıma sona erdi. Sabah 06.00'dan itibaren ücretli geçişler başladı....




Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan ve açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan Marmaray'da, 15 gün olan ücretsiz taşıma sona erdi. Sabah 06.00'dan itibaren ücretli geçişler başladı. 


Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Kurt, 15 günlük ücretsiz taşıma döneminde ciddi bir yoğunluk yaşandığını ve 4-5 milyon arasında yolcu taşındığının tahmin edildiğini kaydetti. 


Bu sabah 06.00 itibariyle ücretli geçişlerin başladığını hatırlatan Kurt, "Tam bilet 1,95 lira, öğrenci bileti 1 lira. Yolcu, Marmaray'dan önce bir toplu taşıma kullanmışsa, Marmaray'da ikinci aktarmayı yapıyorsa, tam bilet 1,40 lira, öğrenci 40 kuruş. Engelli yolcularımız için bilet fiyatı 95 kuruş" dedi. 


Kurt, günlük ortalama 200 binin üzerinde yolcu taşımayı hedeflediklerini ifade ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışıyoruz. Onlar da yeni seferler düzenledi. Şu anda minimum 100 bin, 150 bin, 200 bin yolcu da alsak, bu insanlarımız doğal olarak daha önce kenti başka bir ulaşım aracı kullanarak geçiyorlardı. Şu an itibarıyla bu yolcularımız artık kentin o trafiğinden çıkarak, tamamen  Marmaray  kullandıkları için kente bir rahatlama getirdiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 


 "Değerlendirme yapıp, kısa sürede açmayı planlıyoruz" 


Sirkeci İstasyonu'nun ne zaman açılacağına ilişkin olarak da Veysi Kurt, şunları söyledi: 


"Sirkeci ile ilgili olarak, şu anda nasıl bir yoğunluk yaşanacağı konusunda kesin bilgiler, henüz elimizde yok. Dolayısıyla orada özellikle bu yoğunluğa yönelik, gözlem yapmaya çalışıyoruz. Nasıl bir yoğunluk yaşanacak, ona göre bir değerlendirme yapıp, inşallah kısa süre içinde açmayı planlıyoruz." 


AA



Geri Dön