29 / 03 / 2024

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'teki orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor!

Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. Yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan yangın söndürüldü, soğutma çalışmalarına devam ediliyor.



Marmaris'te 44 hektar orman alanına zarar veren yangın tamamen söndürüldü. 


Beldibi Mahallesi'nin Seki mevkisinde dün akşam başlayan orman yangını, sabah saatlerinde helikopterlerin de çalışmalara katılmasıyla kontrol altına alındı. Kızılçamların yoğunlukta olduğu Beldibi ile Camiavlı mahalleleri arasındaki alanın etrafını çeviren ekiplerin, yoğun müdahalesi sonucu yangın tamamen söndürüldü. İşçiler zaman zaman duman görülen bölgelerde soğutma çalışmalarına aralıksız devam ederken, 2 helikopter ise Muğla'da çıkan bir başka yangına müdahale etmek için ilçeden ayrıldı.


Marmaris'teki yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına, Muğla'nın yanı sıra İzmir, Denizli ve Aydın'dan gelen 2 helikopter, 32 arazöz, 37 teknik eleman, 14 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve 266 orman işçisi ile müdahale edildiği kaydedildi. Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı yangın söndürme ekiplerinin de çalışmalara destek verdiği bildirildi. 


Keşif helikopteriyle yapılan gözlemler sonunda 44 hektar orman alanına zarar verdiği açıklanan yangına, şiddetli rüzgara rağmen etkin bir şekilde müdahale edildiği vurgulandı. 


Bu arada, yangının başlamasına neden olduğu iddia edilen tüpün patladığı evin sahibi S.A'nın (36) savcılıktaki sorgusunun ardından, "ihmal sonucu yangına sebebiyet vermek" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.


AA



Geri Dön