29 / 03 / 2024

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!

İstanbul'da "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi"nde çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan revize işleminin ardından yeniden başladı.



İstanbul'da "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi"nde çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan revizenin ardından yeniden başlatıldı. 

Habertürk'te yer alan habere göre proje revize edilmeden önce terminal binası "martı" şeklinde planlanması nedeniyle kamuoyunda "martı projesi" olarak bahsediliyodu. Yeni projeye göre terminal binaları Osmanlı tarihi ve geleneksel mimariden esinlenerek yapılacak. 

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş ta çalışmalar yeniden başladı!

2005'TE TASARLANDI, 2016'DA BAŞLADI

"Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi", 2005 yılında Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlandı. Daha sonra metro ilavesi kararı verilen projeye ilk kazma 11 Ağustos 2016 yılında vuruldu. İskelelerin betonarme kısımları ise 2017 yılında tamamlandı. Kadir Topbaş'ın 22 Eylül 2017'de istifasıyla boşalan İBB Başkanlığı görevine seçilen Mevlüt Uysal, geçen yıl ekim ayında yaptığı açıklamada, Kabataş projesinin iptal olmadığını, 'Martı' figürünün iptal edildiğini söyledi.

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş ta çalışmalar yeniden başladı!

İBB tarafından yapılan plan revizesinin ardından alandaki çalışmalar yeniden başlatıldı. Yeni projede ilk etapta şehirlerarası terminal binası ve şehir hatları seferlerinin yapılacağı iki ayrı iskele hizmet vermeye başlanacak. Projenin ikinci etabında ise 20 bin metrekare meydanın altında iki katlı otopark yapılacak. İkinci etabın 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Kabataş Martı projesi değil, martı figürü iptal!

Kabataş Martı Projesi'nde planlar değişti!


Geri Dön