16 / 04 / 2024

Martı GYO'nun borçları yapılandırılacak! Flaş gelişme!

Martı GYO'nun borçları yapılandırılacak! Flaş gelişme!

Denizbank'ın Martı Grubu'ndan 139 milyon dolarlık alacağıyla ilgili Martı GYO'dan yeni açıklama geldi. Şirket ve banka arasında ''Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" imzalandı. 



Martı Grubu'nun bünyesinde bulunan Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan Martı Myra Otel, Denizbank'a olan borçları nedeni ile icradan satışa çıkarılacaktı. Ancak geçtiğimiz günlerde, banka ile Martı Grubu arasında borç yapılandırmayla ilgili anlaşmaya varıldığı ortaya çıktı.

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yeniden yapılandırma sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Martı GYO nun borçları yapılandırılacak! Flaş gelişme!

Flaş gelişme

Medyada çıkan haberler hakkında açıklama yapan Martı GYO, Denizbank ile arasındaki yapılandırma görüşmelerin olumlu şekilde ilerlediğini duyurmuştu. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından ilgili açıklamanın yapılacağını açıklayan şirket yeni duyurusunu yayınladı.

Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi imzalandı

Martı GYO'nun Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve ana ortağı Martı Otel İşletmeleri A.Ş. ("Martı Otel"), Deniz Bank A.Ş. ve Deniz Faktoring A.Ş.'den kullanılmış olan finansal tablolarında yer alan kredilerinin yeniden yapılandırmasına ilişkin protokol görüşmeleri neticesinde 23 Şubat 2021 tarihi itibariyle "Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" imzalandı. 

Martı GYO nun borçları yapılandırılacak! Flaş gelişme!

9 yıllık vade

Şirketin toplam 46 milyon 739 bin 271 dolar ve ana ortağı Martı Otel'in 81 milyon 66 bin 87 dolar nakdi kredi yükü, 9 senelik bir vade ile (ilk 2 sene ödemesiz olmak üzere) yeniden yapılandırıldı. 

Satışı ertelendi

2020 yılının Ocak ayında yapılan açıklamada, Kemer'in 5 yıldızlı otelleri arasında bulunan 553 odalı ve 1.209 yatak kapasiteli otel için Denizbank ile Martı Grubu arasında yeni bir anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu. Martı Myra Otel, satışının ertelenmesi için İcra Müdürlüğü'ne yazılı başvuru yapılmıştı.

Denizbank, Martı Grubu ile olan alacağını dokuz yıl vadeli olarak yeniden yapılandırması sonucunda otelin satışı ertelendi. 

''Faaliyetleri olumlu etkileyecek''

Martı GYO, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: ''Global olarak seyahat endüstrisinin içinden geçtiği bu zorlu dönemde, Denizbank yönetiminin katkılarıyla Şirketimizin faaliyetlerinin etkinliğini olumlu yönde etkileyecek bir yapı içerisinde hayata geçmiş olan bu sözleşmenin tüm pay sahiplerimiz ve iş ortaklarımız açısından hayırlı olmasını temenni ederiz.''

Martı GYO nun borçları yapılandırılacak! Flaş gelişme!

Martı GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve ana ortağımız Martı Otel İşletmeleri A.Ş. ("Martı Otel"), Deniz Bank A.Ş. ve Deniz Faktoring A.Ş.'den kullanılmış olan finansal tablolarımızda yer alan kredilerimizin yeniden yapılandırmasına ilişkin protokol görüşmeleri neticesinde 23.02.2021 tarihi itibariyle "Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" imzalamışlardır. Yapılandırma sözleşmesi şirketlerimiz ve finans kurumlarının yetkili organlarınca onaylanmıştır.

Bu kapsamda Şirketimizin toplam 46.739.271.- USD  ve ana ortağı Martı Otel'in 81.066.087.- USD nakdi kredi yükü, 9 senelik bir vade ile (ilk 2 sene ödemesiz olmak üzere) yeniden yapılandırılmıştır. 

Global olarak seyahat endüstrisinin içinden geçtiği bu zorlu dönemde, Denizbank yönetiminin katkılarıyla Şirketimizin faaliyetlerinin etkinliğini olumlu yönde etkileyecek bir yapı içerisinde hayata geçmiş olan bu sözleşmenin tüm pay sahiplerimiz ve iş ortaklarımız açısından hayırlı olmasını temenni ederiz.

Martı GYO'dan son dakika 'borç' açıklaması!   

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön