29 / 03 / 2024

Martı İstanbul Hotel İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru oldu!

Martı İstanbul Hotel İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru oldu!

Türk turizminin köklü şirketi Martı Grup’un ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ( İKSV )’na desteğini bu yıl da sürdürüyor.



21. İstanbul Caz Festivali’nin konaklama sponsoru olan Martı Istanbul Hotel, sanatseverlere Mixo Terrace ve Brass Restaurant & Bar’da indirim fırsatı sunuyor.

Modern mimarisi içinde Selçuklu’dan ve Osmanlı’dan geleneksel motifleri taşıyan                        Martı Istanbul Hotel, 41 yıldır kültür ve sanatta önemli işlere imza atan İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın resmi konaklama sponsoru olarak sanata ve sanatçıya verdiği desteği bu yılda sürdürüyor. Martı Istanbul Hotel, 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapacak olmasının yanı sıra, festival süresince yurt dışından gelecek misafirleri Türk misafirperverliğini yansıtan hizmet anlayışı ile ağırlayacak. 

Caz Rüzgarı İstanbul’u Sarıyor…

1 Temmuz’da Avusturya Konsolosluğu Kültür Ofisi’nde görkemli bir kokteyl ile açılışı gerçekleştiren 21. İstanbul Caz Festivali’nin misafirleri Martı Istanbul Hotel’in catering hizmetiyle ağırlandı. 16 Temmuz tarihine kadar sürecek festival kapsamında 13 farklı mekânda, Hugh Laurie, Katie Melua, Chick Corea, Stanley Clarke, Richard Bona ve Brad Mehldau gibi ustaların yanı sıra Cécile Mclorin Salvant ve Kellylee Evans gibi cazın yükselen isimlerin de yer alacağı 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı caz severlerle buluşacak. 

Şehrin Merkezinde, Şık ve Keyifli Bir Ambiyansta Buluşma Noktası...

21. İstanbul Caz Festivali’nin resmi konaklama sponsoru Martı Istanbul Hotel, caz severleri keyifli akşamlarını taçlandırmaya davet ediyor. Martı Istanbul Otel, 21. İstanbul Caz Festivali biletine sahip olan misafirlere Dünya mutfaklarını lüks bir sadelik ile sunan BRASS Restaurant & Bar’da yüzde 15 indirim fırsatı sunuyor. Otelin 12. katında bulunan İstanbul manzaralı Mixo Terrace’da ise misafirler yüzde 10 indirimle şeflerin özel kokteyllerini yudumlayabilir. 


Tasarımın Sanatla Bütünleşmesi... Martı Istanbul Hotel

Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan Martı Istanbul Hotel, çağdaş sanatın uluslararası alandaki değerli isimlerinin eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanatın en değerli isimlerinden Kutluğ Ataman’ın doğrudan üretilmiş coğrafyayı yorumlayan ilk çalışması “Su” ve sanatçının yazılı metin ya da bir cümlenin içine dikkatlice bir imge gizledikleri islami hat geleneğinden ilham alan “Göz” adlı iki eseri Martı Istanbul Hotel’in duvarlarını süslüyor. 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanıyla onurlandırılan ve birçok önemli ödül kazanan Devrim Erbil’in 147 eseri otelde sergileniyor. İç dekorasyon, duvar resmi, rölyef gibi alanlarda aktif olarak çalışan İranlı sanatçı Saeid Esmaeily’nin İstanbul temalı 5 eseri de otelde bulunuyor.

Martı Istanbul Hotel, “Klasik Müzik Akşamları”nda ise her ay Türk Klasik Müziğinin ustalarını ve genç yeteneklerini ağırlıyor. Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’dan Şirin Pancaroğlu’na, piyanonun şeytani meleği olarak tanınan Emre Şen’den Sıcak Çikolata Piyano Sınıfı’na kadar Türk Klasik Müziğinin yıldızları Martı Istanbul Hotel’de müzikseverlerle buluşuyor.



Geri Dön