26 / 04 / 2024

Martı İstanbul Hotel Taksim resmen açıldı!

 Martı İstanbul Hotel Taksim resmen açıldı!

Martı Grubu'nun ilk şehir oteli Martı İstanbul Hotel, sektör temsilcilerinin ve bürokrasinin yoğun katılımıyla gerçekleşen törenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından resmen açıldı



Taksim Talimhane'deki otelin açılışına,  AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Martı Grubu Onursal Başkanı Halit Narin, Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin,  Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin ve birçok davetli katıldı.


'İSTANBUL OTELCİLİĞİNE ÖNEMLİ BİR İMZA ATTIK'


Gecede konuşan Martı İstanbul Hotel Genel Müdürü Sedat Nemli tesis olarak hedeflerini anlattı:


"Martı Grubu olarak şehir otelciliğine önemli bir imza attığımızı düşünüyoruz. İstanbul gibi dünyanın en gözde mekanlarından birinde, böyle bir otelde Türk misafirperverliğini uluslararası otelcilik anlayışıyla harmanlayarak iyi bir hizmet vermeyi hedefliyoruz. Martı Grubu'nun 45 yıllık tecrübesini İstanbul'a gelen misafirlerimize aksettirebileceğimiz için çok memnunuz. Otelimiz için sektörde pek çok başarıya imza atmış ismi bir araya topladık. Bu oteli tasarlarken İstanbul'un ruhunu yansıtmasını istedik. Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu otelimizi tasarladı. Otelimiz modern mimarisi içinde Selçuklu'dan ve Osmanlı'dan geleneksel motifleri taşıyan bir yapıya sahip."  


'MARTI KENDİ STANDARTLARINI OLUŞTURUYOR'


Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ise gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"2012 yılı Martı Grubu için bir atılım yılı olmuştur. Butik otel zincirimizi başlattık. Tüm tesislerimizi renove ettik. En sonunda da Martı İstanbul'u tamamladık. Grubumuz 45 yıllık bir birikime sahip. Marmaris'te Martı Motel olarak 33 odayla bu işe başladık. Hedefimiz sektörde hem büyümek hem de kalite standartlarımızı artırmak. Önceliğimiz yaptımız ve yapacağımız tesislerimizin kültürel ve doğal mirasımızı, çağdaş ve modern yaşam standartlarıyla harmanlayarak Martı markası içinde ortaya konacak bir Türk otelcilik standartına sahip olmalarıdır. İstanbul'da 365 gün çalışacak bir otelimiz olduğu için heyecanlıyız. Tecrübelerimizi uluslararası pazardaki yeni otellerle ilerletmek istiyoruz. İstanbul dünya turist sayısı sıralamasında çok iyi bir noktaya geldi. Türkiye'de 5'inciliğe oynuyor. Turist harcamaları açısısından 10,2 milyar dolarla dünyada 12'inci olan bir kentte otel açtığımızın bilincindeyiz. Martı İstanbul Hotel ile ciromuzda yüzde 60 bir büyüme sağlayacağımızı tespit ettik."


'İSTANBUL'UN 10 MİLYONA ULAŞMASINA KİMSE ENGEL OLAMAZ'


Martı İstanbul'un açılış gecesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise şöyle konuştu: 

 

"İstanbul çok kısa bir zaman sonra dünyanın en önde gelen marka kentlerinden biri olacak. Bu yıl İstanbul geçen yılın üzerinde. Tüm zorluklara rağmen Türkiye genelinde de geçen seneyi yakalayacağız. Geçen sene sıradışı bir yıl olmasına rağmen bunu başaracağız. Bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu turizmciler bilir. Bu başarı elbette özel sektörün. Biz bakanlık olarak özel sektörün işini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Tabi ki kültürün, tarihin ve çevrenin korunduğu sınırlar içinde. İstanbul 10 milyona gidiyor. Bunun önüne kimse geçemez. İstanbul'un benzersiz yapısını, doğasını ve silüetini koruması gerekiyor. Otellerde kültür ve sanatın daha fazla ön plana çıkarılması gerekiyor. Bu otelde bu yapılmış. Yakın bir gelecekte bu anlayışı sınıflandırma şartları içine alacağız. Madem ki bu kadar güzel tesisler yapıyorsunuz, bu tesislerin koridorlarında salonlarında kataloglara girmiş büyük Türk sanatçılarının eserleri mutlaka bulunmalıdır.Kültür sanatı destekleyecek, sanat turizmi destekleyecek ve turizmin bereketi hepimizi destekleyecek"



Geri Dön