28 / 03 / 2024

Mayıs ayı ihracatı 13 milyar 412 milyon dolar olarak gerçekleşti!

Mayıs ayı ihracatı 13 milyar 412 milyon dolar olarak gerçekleşti!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, mayıs ayı ihracat rakamlarını Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Mayıs ayında ihracatı 13 milyar 412 milyon dolar olarak gerçekleşti...



 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, gelecek hafta yapılacak olağan genel kurulda tekrar başkanlığa aday olacağını bildirdi.


Büyükekşi, mayıs ayı ihracat rakamlarının değerlendirilmesi amacıyla Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) düzenlenen basın toplantısında, mayıs ayında TİM olarak son derece yoğun bir gündemi geride bıraktıklarını anımsattı.


İnavasyon Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu'daki ilk inovasyon etkinliğinin İzmir'de birkaç gün önce gerçekleştirildiğini belirten Büyükekşi, iki gün süren etkinliğin yaklaşık 5 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyledi.


Büyükekşi, özellikle kadınlar, engelliler, gençler ve uzun süreli işsizler başta olmak üzere özel politika gerektiren grupların iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılmasını hedeflediklerini vurguladı.


TİM olağan genel kurulunun 7 Haziran'da Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesinin planlandığını aktaran Büyükekşi, şöyle devam etti:


''Genel kurulumuza şimdiden yoğun bir ilgi var, tüm delegelerimizin katılacağı kurula iş dünyasının önde gelen isimlerinden 100'ün üzerinde katılım ile 20'den fazla büyükelçi ve başkonsolosun katılımını bekliyoruz. 4 yıllık yeni bir çalışma dönemi başlayacak. Tüm birlik başkanı ve yönetim kurulu üyelerimizin takdirleri ve teveccühleriyle, TİM Başkanlığına tekrar aday olacağımı belirtmek isterim. Yeni çalışma döneminin ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim."


Toplantıda, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celallettin Güvenç ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin de konuşma yaptı.


AA


Geri Dön