18 / 04 / 2024

Mayıs ayı ihracatı

Mayıs ayı ihracatı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, mayıs ayı ihracat rakamlarını Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Mayıs ayında ihracatı 13 milyar 412 milyon dolar olarak gerçekleşti...

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı! 

Türkiye otomotiv endüstrisi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği 3 milyar dolarlık dış satımla bugüne kadar kaydedilen en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı. İşte o rakamlar...

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada mayıs ayı ihracatının yüzde 14,4 artışla 21,7 milyar dolar olduğunu belirtti, "Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat değeridir." dedi.

İşsizlik mayıs ayında yüzde 13.2 oldu!

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 15 yaş ve üstü işsiz sayısı 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 265 bin azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 13,2 oldu.

Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Mayıs ayında yabancıya bin 776 konut satıldı.

Karaman'da Mayıs ayında 96 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satış istatistiklerini bugün saat 10:00'da resmen açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Karaman'da Mayıs ayı içerisinde 96 konut satıldı...

Enflasyon mayıs ayında yüzde 0.89 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.89 artış gösterdi. Nisan ayında yüzde 17.14'e kadar çıkan yıllık TÜFE, Mayıs ayında yüzde 16.59 oldu.

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı Mayıs ayı sonunda açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Ataköy-İkitelli Metro Hattı için test sürüşlerinin bugün başlayacağını dile getirdi. Metro hattı Mayıs ayı sonunda hizmete açılacak. 

ABD'de inşaat harcamaları Mayıs ayında yüzde 2,1 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Mayıs ayında piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 2,1'lik azaldı.

Mayıs ayı ihracatı Haberi

Mayıs ayı ihracatı

 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, gelecek hafta yapılacak olağan genel kurulda tekrar başkanlığa aday olacağını bildirdi.


Büyükekşi, mayıs ayı ihracat rakamlarının değerlendirilmesi amacıyla Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) düzenlenen basın toplantısında, mayıs ayında TİM olarak son derece yoğun bir gündemi geride bıraktıklarını anımsattı.


İnavasyon Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu'daki ilk inovasyon etkinliğinin İzmir'de birkaç gün önce gerçekleştirildiğini belirten Büyükekşi, iki gün süren etkinliğin yaklaşık 5 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyledi.


Büyükekşi, özellikle kadınlar, engelliler, gençler ve uzun süreli işsizler başta olmak üzere özel politika gerektiren grupların iş gücüne katılımının önündeki engellerin kaldırılmasını hedeflediklerini vurguladı.


TİM olağan genel kurulunun 7 Haziran'da Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesinin planlandığını aktaran Büyükekşi, şöyle devam etti:


''Genel kurulumuza şimdiden yoğun bir ilgi var, tüm delegelerimizin katılacağı kurula...