19 / 04 / 2024

Mayıs başında konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Mayıs başında konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mayıs ayının başında ne kadar oldu? En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?



Kredi faizleri birçok bankada Nisan sonunda yeniden düşüşe geçti. Mayıs başında bankaların konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Bankaların kredi faiz oranları 2019’un ikinci yarısından sonra Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ile destek bularak 2020 Mart ayına kadar kesintisiz olarak düşüş ivmesinde ilerledi. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de Mart ayı itibariyle görülmeye başlanan coronavirus ve ekonomik etkileri sonrasında bazı bankalarda kredi faizleri artmaya başladı. 

Piyasa yapıcı kuruluşların destekleri ve Merkez Bankası’nın Nisan ayında da politika faizlerinde kesintisiz şekilde faiz indirimine devam etmesi ile bankaların likiditeye erişimi kolaylaştı. Bu zor günlerde ekonomiyi desteklemek için elini taşın altına koyduklarını belirten bankalar kredi ertelemeye, yeni finansmanlarda koşulları kolaylaştırmaya ve kredi faizlerini indirmeye başladı. 

Nisan sonunda Garanti BBVA, Kuveyt Türk, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), ING ve Yapı Kredi Bankası konut kredisi faizlerini indirirken kamu bankaları da konut için kampanyalı faiz oranlarını sürdürmeye devam etti. 

Mayıs başında en uygun konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, VakıfBank ve HalkBank’ın sıfır konutlar için sunduğu ortak kampanya kapsamında yüzde 0.79 olarak sunuluyor. İkinci el konut taleplerinde ise en düşük faizi yüzde 0.89 ile Yapı Kredi Bankası kullandırıyor. 

Bankalardan 275 bin TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede en düşük aylık taksitleri yaklaşık 3 bin 500 TL oluyor. Vade sonunda krediye yapılan toplam anapara ve faiz geri ödemesi ise 427 bin TL’ye karşılık geliyor. 

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Mayıs ayının ilk haftasında en uygun konut kredisi sunan bankalar şu şekilde;

Kamu Bankaları 

Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank sıfır konut için aylık yüzde 0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor. Ziraat Katılım'ın finansman kar payı oranı ise 0.79.

Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası tüm konut tercihleri için limit sınırı olmaksızın yüzde 0.89 faizle kredi sunuyor. 

ING 

ING tabela faizleri için yüzde 0.95, kampanyalı kredi faizleri için yüzde 0.93 faizli kredi kullandırıyor.

TEB 

TEB kampanyalı kredi ürünü dahilinde 10 yıl vadeye dek yüzde 0.94 oranla kredi sağlıyor.

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk Bankası aylık yüzde 0.94 kar payı oranı ile konut finansmanı sunuyor. 

Akbank 

Akbank 10 yıla kadar tüm vadeye kadar yüzde 0.97 faizle kredi kullandırıyor. 

Garanti BBVA 

Garanti Bankası yüzde 1.03 faiz oranı ile 10 yıla dek kredi imkanı sağlıyor. 

İkinci el konutta avantaj arttı!

Konut kredisi taleplerinde kredi muslukları açıldı mı?

Kamu bankalarının konut kredisi yapılandırma faizleri düşecek mi?


Geri Dön