26 / 04 / 2024

Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesi ile konuta olan talep arttı. Peki 0.64 faizli konut kredisinde ödeme planları nasıl? Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?



Kovid-19 sürecinde ekonomik olarak sıkıntıya düşen vatandaşlar için kredi destek paketleri açıklandı. 1000 TL pandemi sosyal yardımı, 6 ay geri ödemesiz temel ihtiyaç kredilerinin dışında Sosyal Hayatı Destek Kredi paketi de duyuruldu. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları, geri ödeme tablosu ve başvuru koşulları konut kredisi çekecek vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte konut kredisi faiz oranları ve ödeme planı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan konut kredisi ve taşıt kredisi faiz indirimi ile birlikte emlak piyasası hareketlendi. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları, başvuru koşulları ve geri ödeme planı nasıl?

Halkbank'tan sıfır konut almak için 100 bin lira kredi çekildiğinde, 180 ay vade ile aylık yüzde 0.64 faiz oranıyla geri ödeme yapılabiliyor. Taksit tutarı da 937 lira oluyor. İkinci el dairelerde ise aylık faiz oranı yüzde 0.74 oldu..

HALKBANK, ZİRAAT BANKASI VE VAKIFBANK KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle ister bireysel isterseniz de emlakçı yardımıyla satın almak istenilen evi bulduktan sonra dairenin tapu fotokopisi veya fotoğrafıyla bankaya başvuru yapılıyor. Düşük faizli konut kredileri Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankaları tarafından veriliyor. Konut, krediye uyumluysa kredi işlemleri şubeden başlatılıyor. Daha sonra evinize eksper gelerek evin değerini belirliyor.

HALKBANK KONUT KREDİSİ ÖDEME TABLOSU

Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ ÖDEME TABLOSU

Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

Kredili ev satışına, faiz dopingi!

0.64 faiz oranlı konut kredisi nasıl hesaplanır?


Geri Dön