29 / 03 / 2024

2020 Mart sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

2020 Mart sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

Koronavirüse karşı alınan ekonomik tedbirler sonrası Mart sonunda konut kredisi faizleri ne kadar oldu? En uygun konut kredisi hangi bankada?



Türkiye’de ilk vakanın 10 Martta görülmesi ile başlayan coronavirus salgını kısa sürede vaka sayısındaki artışla hızlandı. Salgına karşı hızla sağlık, sosyal düzen ve ekonomi alanında pek çok tedbir arka arkaya geldi. 

Bu tedbirler kapsamında son iki haftada kredi kullanmak isteyen bireysel ve tüzel müşterilere yönelik birçok destek açıklandı. Desteklerden en büyüğü yüzde 80’e kadar kullanılabilen konut kredisi tutarının yüzde 90'a çıkarılması oldu. Böylelikle konut değerinin sadece yüzde 10’u kadar peşinat verilerek yüzde 90’ına kadar kredi kullanılmasının yolu açıldı. 

Bu dönemde salgının ekonomik etkilerini azaltmak için daha önceden konut kredisi kullanmış ve taksitlerini ödemekte güçlük çeken tüketiciler için bankalar üç ile altı ay arasında konut kredisi erteleme imkanı sundu. 

Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) tavsiye kararları ile bankaların kredi kullandırım koşullarının gevşetilmesi ve kredi kullanmak isteyen tüketiciye finansman sağlanmasında kolaylıklar sağlandı. 

Destek ve teşviklerden sonra bankalarda küresel ekonomide risklerin artmasına ve kurda yükseliş yönlü hareketliliğin sürmesine rağmen kredi faizlerini artırması.

Konut kredisinde en uygun faiz oranları 15 yıl vadeye kadar sıfır konut için aylık yüzde 0.79, ikinci konut için de yüzde 0.94 olmaya devam ediyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre, 30 Mart ile başlayan haftada konut için en düşük kredi faiz oranları şu şekilde;

Kamu Bankaları

Kamu bankaları ilk kez satışa sunulan konutlar için ortak kredi kampanyası sunuyor. Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank ve Ziraat Katılım Bankası sıfır konut için aylık yüzde 0.79 faiz oranı ile 15 yıl vadeye kadar kredi kullandırıyor. 

Kamu bankalarının geçtiğimiz hafta ikinci el konutlar içinde kredi faiz indirim uygulayarak oranlarını 15 yıl vadeye kadar yüzde 0.94’e indirdi. 

Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek kampanyalı konut finansmanı için 60 ay vadeye kadar yüzde 0.91’ ye 120 ay vadeye kadar ise yüzde 0.95’e  oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 

İş Bankası 

İş Bankası yüzde 1.75 tabela faiz oranı sunsada kampanyalı ürünleri için yüzde 0.95 faizle konut kredisi sağlıyor. 

Akbank

Akbank 10 yıl vadeye kadar aylık yüzde 0.97 faiz oranı ile kredi sunuyor. 

Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası 10 yıla dek tüm vadelerde yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. 

Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı ürünü için 10 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 kar payı oranı ile finansman sunuyor. 

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Bankaların konut kredisi erteleme faizleri ne oldu?


Geri Dön