24 / 04 / 2024

Mazot gübre desteği için tarih belli oldu! Hesaplarınızı kontrol edin...

Mazot gübre desteği için tarih belli oldu! Hesaplarınızı kontrol edin...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere verilen desteklerden biride mazot gübre desteği olarak biliniyor. Bu destekten faydalanan vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. İşte mazot gübre desteği ödemeleri hakkında tüm detaylar...



Tarımsal hayatı desteklemek amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere verilen mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Çiftçilerin, Şubat ayının sonunda ödenmesini beklediği mazot ve gübre desteğinin Mart ayında ödeneceği ortaya çıktı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 23 ile 25 Şubat tarihlerinden itibaren destek kaynağını Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hesabına aktarması bekleniyordu. 

ÇiftçiTv'de yer alan bilgiye göre; mazot gübre desteği ödemeleri Mart ayında yapılacak. Ödemeler, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi T.C. kimlik numarasının son hanesine göre Mart ayının ilk haftası veya ikinci haftasından itibaren hesaplara aktarılacak. 

Mazot gübre desteği için tarih belli oldu! Hesaplarınızı kontrol edin...

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira destek verilecek. "2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Banka borcu olana müjde! 400 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

Ne altın, ne dolar parayı oraya yatıran kazanacak! Uzman isim uyardı!

Ayçiçek yağı fiyatları rekor kıracak! İşte son açıklamalar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön