27 / 04 / 2024

MEB büyük müjdeyi duyurdu! 5 bin personel alınacak! İşte şartlar ve branş dağılımı!

MEB büyük müjdeyi duyurdu! 5 bin personel alınacak! İşte şartlar ve branş dağılımı!

MEB büyük müjdeyi verdi! Alım bekleyenler bu haberle havalara uçacak. İşte 5 bin personel alımına dair detaylar!



MEB’in yayınladığı personel alımı ayrıntıları merak konusu oldu. Beş bin sözleşmeli personel alımı için başvuru şartları nelerdir? MEB personel alımında branş dağılımı nasıl olacak? Başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte cevapları...

Milli Eğitim Bakanlığı, çeşitli branşlarda 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti. Merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere yapılacak olan sözleşmeli personel alımı ile ilgili açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu.

MEB’TE HANGİ BRANŞTA NE KADAR ELEMAN İSTİHDAM EDİLECEK?

5 bin personel alımı hakkında diyetisyen iş ilanları, avukat iş ilanları, mühendis iş ilanları ve diğer iş ilanları için başvuracak kişilerin hangi branşlarda ne kadar kontenjan açıldığına dair araştırmalarına dair bilgi de ilgililer için paylaşıldı.

MEB personel istihdamı kapsamında merkez teşkilatına 250 büro personeli, 4 avukat, taşra teşkilatına ise 500 hemşire, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 21 avukat ve 4 bin büro personeli olmak üzere toplamda 5 bin sözleşmeli personel alacak.

MEB ALIMLARI DEPREM BÖLGESİNDE YOĞUNLAŞACAK!

Milli Eğitim Bakanı Özer, sosyal medya hesabından bu konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yaptırmak üzere 5 bin personel alımı yapacağız. İstihdam edeceğimiz personelleri ilk öncelikli olarak afet bölgesindeki illerde görevlendireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun." Şeklindeki paylaşımıyla bu açıklamayı yaptı.

MEB BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR? MEB 5 BİN PERSONEL ALIMINDA SON GÜN NE ZAMAN?

MEB personel alımının detayları da paylaşıldı. Alınacak kadro ile ilgili branş dağılımı açıklanırken başvuru tarihi ve başvuru şartları gibi ayrıntılara dair net bir bilgi henüz paylaşılmadı. Ancak yakın tarihte açıklanacağı öngörülüyor.

Başvuru için link ve başvuru ekranı da açıklandığı zaman haberimizde yer vereceğiz.  Konuya dair ve başvuru şartları ve diğer ayrıntılar için takipte kalabilirsiniz.


Geri Dön