17 / 04 / 2024

MEB,Darüşşafaka Lisesi'nin imam hatip olmasına izin verdi!

MEB,Darüşşafaka Lisesi'nin imam hatip olmasına izin verdi!

Milli Eğitim Bakanlığı, İlim Yayma Cemiyeti'ne Darüşşafaka Lisesi'ni imam hatip yapması için tahsis etti



YÖK ise kardeş vakıf İlim Yayma Vakfı'na faizsiz ekonominin anlatılacağı Prof. Dr. Sabahattin Zaim adlı üniversite için vize verdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eski Darüşşafaka Lisesi'ni imam hatip lisesi yapması için İlim Yayma Cemiyeti'ne izin verdi. Ziraat Bankası'nın, Milli Emlak'a devrettiği ve oradan da Hazine'ye bağışlanan eski Darüşşafaka Lisesi, 2 yıl önce MEB'e verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarihi okulu tekrar okula çevirme kararı aldı ve imam hatip lisesi yapması için İlim Yayma Cemiyeti'ni seçti. Bir önceki Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçen yıl Bakanlığı döneminde, İlim Yayma Cemiyeti'ne okulu Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Okulu yapması için onay verdi. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ise, kardeş vakıf olan İlim Yayma Vakfı'na Prof. Dr. Sabahattin Zaim adlı üniversite için izin verdi. YÖK, faizsiz bankacılık teziyle adını duyuran Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in adını alan Üniversitesi için, İlim Yayma Vakfı'nın binalarında 2011-2012 yılında eğitime başlanacağını bildirdi. 1951 tarihinde kurulan İlim Yayma Cemiyeti, 1973 yılında da İlim Yayma Vakfı'nı da kurmuştu.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İlim yayma Vakfı üyesi İsmail Adak, kurulacak üniversiteleri ile bilgileri VATAN'a değerlendirdi. Adak, İlim Yayma Vakfı'nın kuracağı üniversitenin akademik kadrosunun öncelikli olarak burs verdikleri öğrencilerden oluşacağını söyledi: "Üniversitemiz 2011-2012 eğitim döneminde açılacak. Üç fakülte ve iki de araştırma enstitümüz olacak. Toplamda 2 bin 600 öğrenciye ulaşmaya çalışacağız. Bizi tercih edecek öğrencilere burs imkanı vereceğiz. Akademik kadro olarak da, İlim Yayma Vakfı'nın burs verdiği öğrencilerden yararlanacağız. özellikle yurtdışına gitmiş veya bir şekilde Türkiye'deki devlet üniversitelerinden ayrılmış öğretim elemanlarını tercih edeceğiz."

Faizsiz ekonomi eğitimi

Faizi İktisat profesörü Sabahattin Zaim adına kurulacak üniversitede İktisadi ve İdari Bilimler , Doğa Bilimleri , Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakülteleri kurulacak. Fen Bilimleri Araştırma Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Araştırma Enstitüsü'nün de ilk yıl kurulması planlanıyor. Üniversite, İlim Yayma Vakfı'nın İstanbul Bakırcılar Yokuşu, Vefa ve Fındıklı'daki binalarında eğitim verecek.
Vatan/Kenan Butakın


Geri Dön