19 / 04 / 2024

Mebuskent Projesi 2015'te bile rağbet gördü!

Mebuskent Projesi 2015'te bile rağbet gördü!

Ankara'nın en çevreci projelerinden biri olarak kabul edilen Mebuskent Projesi'nin önemli mimarlarından, Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan ile birlikte yeni projelerini konuşuldu. İşte o yazı...



Yıllardan beri çok sayıda Ankaralıyı nitelikli projelere kavuşturmasının ardından bu defa prestij projesi olarak da ifade edilen Mebuskent ile tüketicinin karşısına çıkan Aymor Grup, Başkent'te birbirinden iddialı projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Sürekli büyüyen ve gelişen Ankara'da yeni yerleşim yerlerinin de ortaya çıktığı göz önüne alınırsa Aymor Grup şehrin önemli şirketlerinden bir tanesi. Son olarak 388 bin m2 alanda inşa edilen Mebuskent projesi ile Başkentlilere yeni bir yaşamın kapısını aralayan Aymor İnşaat, bu yönüyle projenin Ankara'nın en çevreci projelerinden biri olarak kabul edildiğini ifade etti. Bizler de Mebuskent Projesi'nin önemli mimarlarından, Aymor Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan ile birlikte yeni projelerini konuşuldu. Özel olarak açıklamalarda bulunan Kürşat Ayhan, harekete geçirdikleri çok kapsamlı projede herkesin kendine uygun bir şeyler gerçekleşeceği bir proje ortaya koyduklarını ifade etti. 


Firmanızın kuruluş ve markalaşma sürecini kısaca özetleyebilir misiniz? 


1993 yılında temelleri atılan firmamız 2004 yılında AYMOR inşaat Taahhüt Limited Şirketi olarak hayat buldu. 2012 yılına gelindiğinde her biri sektöründe lider konumda olan firmalarımızla aynı çatı altında birleşerek güçlü bir ortaklık yapısı oluşturduk. Ayhan Kardeşler, Ayhan Can Kardeşler, Angora Ahşap, HSN İnşaat, Taşpınar ve Niğde Pazarı olarak AYMOR Grup çatısı altında birleşerek büyük bir hayalle yola çıktık. Ankara'da yeni bir kent kurma hayali ile Mart 2013'te projemizi başlattık. Bugün, gördüğümüz ilgi ve talep karşısında ne kadar doğru bir iş yaptığımızı memnuniyetle görüyoruz. 


Mebuskent Projesi'nden bahsedebilir misiniz? 


Mebuskent, 388.000 m2 alana kurulu 602 daire 332 villadan oluşuyor. Alışveriş Merkezi, spor kompleksleri, golf sahası, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, yeşil alanlar, kreş, okul, ve ihtiyaç duyulan her türlü imkana sahip. Burada 2+1, 3+1, 4+1, bahçeli villalar gibi farklı yaşam alanı alternatifleri de sunduk. Herkes kendine uygun ihtiyacına cevap verecek seçenekleri tercih etme imkanına sahip... Burada doğa içinde modern yaşam imkanlarını sunmaya önem verdik. Lokasyon olarak doğanın ortasında olmamız yanında her aileye bir koru * sloganı ile yeşillendirmeye ağırlık verdik. 23 bin ağaç yer alacak. Aile başına 25 ağaç düşecek. Emsal alanının hem standartların üzerinde olacak büyük arazi, az inşaat metrekaresi, büyük bahçe... Daha az yapı, daha az metrekare daha çok bahçe... Doğanın içinde diğer her türlü ihtiyacın karşılanabileceği özel alanlar... Sosyal aktiviteler için, spor olanaklarını sunulduğu alanlar... Okul, alışveriş merkezi gibi her türlü olanağın sunulduğu bütünlüklü bir yaşam konsepti... Şu anda projemizin Yüzde 60'ı bitti, villalar bitmek üzere, çok katlılarda son iki blok yapılıyor, ince işlere geçiliyor. 2016 teslim... 2016 sonunda yaşam başlayacak. 


Sektörünüz açısından 2016 beklentileriniz nedir? 


Genel konjonktüre baktığımızda bu yıl da sektörün yaşadığı sıkıntılar bizi çok etkilemedi. Ekonomik dalgalanmalar, ülkemizin yaşadığı ardı ardına seçimler, inşaat ve konut piyasasında durgunluğa neden oldu. Ancak Mebuskent bu durumdan etkilenmek bir yana ciddi şekilde rağbet gördü. 2016 yılı ise ekonomik istikrar sağlandığında piyasanın canlandığı bir yıl olacak diye düşünüyorum. 


Firmanızın ve projenizin sunduğu avantajlardan bahseder misiniz? 


Ankara bir memur ve bürokrasi kenti olarak bilinir. Doğru hedef kitleye doğru projeler yapar ve sunarsanız başarı kaçınılmaz olur. Biz Mebuskent Projemizde güçlü ortaklık yapımızın da getirdiği avantajı da kullanarak en iyi malzemelerle en uygun fiyatlı konut projesini hayata geçirdik. Böylesine hızlı büyüyen bir kent için doğru lokasyonu seçtik. Burada hızlı gelişen ve genişleyen bir yapı vardı, bunu gördük ve belki de en çok ihtiyaç duyulan "yeşil şehir" konseptini şehirden uzaklaşmadan hayata geçirdik. Burada yaşayanlar hem merkeze yakın hem de doğa ile iç içe olmanın keyfini yaşayacak. Bunun yanı sıra  Ankara  eğitim anlamında da çok hızlı bir gelişim yaşıyor. Çok sayıda okul yapılıyor. Mebuskent'in bulunduğu Karacakaya Çakırlar bölgesinde yapımı hızla süren çok sayıda eğitim kurumu var. Burada yaşayanlar okul arayışı çekmeyecek, çocuklar okula gitmek için uzun saatlerini yollarda geçirmeyecek. Bunun yanında Ankara güvenli bir şehir... Mebuskent'te de buna öncelik verdik. Etrafı 4 metre duvarla çevrili, özel güvenlik sistemleri ile donatılmış, çocukların güvenle sokakta oynayabileceği, ailelerin huzur içinde yaşayabileceği bir yaşam alanı oluşturduk. 


Tek cümleyle firmanızı (ve/ya da amacınızı) nasıl özetlersiniz? 


Firmamız biraz önce de söylediğim gibi güçlü bir ortaklık yapıdan oluşuyor. Bu nedenle en kaliteli malzeme kullanarak en düşük maliyet avantajını konut alıcısına yansıttık. Amacımız nezih, yaşanabilir, gerek inşaat kalitesi gerekse çevresel koşullar itibari ile yaşanabilir bir kent yaratmaktı. Bunu da başardık. Farklı alternatifler sunarak herkesin bu konforlu yaşama ulaşabilmesini sağladık. 


Markanızın bulunduğunuz şehre katkısı ve önemi 


Bir kere bölgenin çehresi tamamen değişti. Burada bizden sonra çok sayıda büyük projenin yapımına başlandı. Mebuskent öncü oldu bir anlamda... Burada ciddi bir nüfus barındıracak, konut sahibinin isteyeceği her şey var.50 m'lik bulvar açıldı, ana arter yolu asfalt genişletildi, buna paralel imar yollarının hepsi açılmış durumda. 50 m'lik ana bulvar Kazan Saray'a kadar açılmış durumda ve işliyor. Mastır planda havaalanına ve kuzey çevre yoluna alternatif olacak. Kazan'dan çıkan biri bu güzergahı kullanarak havaalanına gidecek. Ulaşım anlamında da rahatlama yaşanacak. Bunun yanında Kuzey çevre yolunun da yoğunluğu azalacak. Yenimahalle mücavir alanı içinde, Yenimahalle'nin en gözde noktası... Yenimahalle'nin sınırlarının değişmesi ile ilgili bir süreç... Yenimahalle'nin diğer yerlere katılması ile bu yöne ağırlık verilmiştir, yeni Çayyolu denecek bir bölge... Proje karma bir proje... Bölgede başka gruplarda yatırım planlaması yapıyor. Ankara ile birlikte ülke ekonomisine, düzenli kentleşmeye de katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mebuskent sadece konut projesi değil; içinde kreşten okula, yürüyüş ve bisiklet yollarından golf sakasına, tüm ihtiyaçların karşılanabileceği alışveriş merkezine kadar pek çok yapı yer alıyor. Kendi kendine yeten küçük bir şehir aslında. Ama son derece nezih, konforlu yaşam olanakları sunan doğanın içinde mutlu bir yaşam hedefleyen mutlu insanların yer alacağı bir kent... 


Ticari Hayat



Geri Dön