24 / 04 / 2024

Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konutlar meclis gündeminde!

Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konutlar meclis gündeminde!

Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konut meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konuta ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Hakverdi, sorusunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Hakverdi, ''Aşağıdaki sorularımın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Hakverdi, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ülkemiz ekonomik olarak büyük bir kriz içerisindedir. Daha önceleri "itibardan tasarruf olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünlerde "Gerekirse acı reçete de uygulanacak” diyerek krizin geldiği boyutu gözler önüne sermiştir. Görünen o ki, bu reçete de zaten zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımıza yazılacaktır. Sabır ve kemer sıkma vatandaşa düşerken, israf ekonomisi devam etmekte ve iktidar itibardan asla tasarruf etmemektedir. Özellikle kamu kurumlarında yaşanan israf, toplumun vicdanını derinden yaralamaktadır.''

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin soruları:
1- Milyonlarca lira harcanarak 2014 yılında Meclis Başkanları için yapılmış bir konut varken burayı kullanmayıp, Başbakanlık konutuna geçtiğiniz doğru mudur? Doğru ise ne zaman ve hangi ihtiyaca karşılık bu konuta geçtiniz? 

2- Başbakanlık konutuna geçerken herhangi bir tadilat yaptırdınız mı? Yaptırdı iseniz bu tadilatın tutarı nedir? 
 


Geri Dön