24 / 04 / 2024

Meclisten geçen yeşil alan ve toplanma alanı kararları mahkemeye taşındı!

Meclisten geçen yeşil alan ve toplanma alanı kararları mahkemeye taşındı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclisten geçen park, yol ve deprem toplanma alanı olarak plan değişikliği yapılması kararı ile bazı tahsisleri kararlarını mahkemeye taşıdı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vetosunun ardından İBB Meclisi'nin yeniden kabul ettiği bazı alanların park, yol ve deprem toplanma alanı olarak plan değişikliği yapılmasıyla ilgili bazı tahsisleri mahkemeye taşıdı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İBB Başkanı İmamoğlu'nun, tekrar görüşülmesi amacıyla meclise iade ettiği ve yeniden oylanıp kabul edilen kararlar sonrasında avukatı aracılığıyla 24 Ocak'ta İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne başvuru yaptığı öğrenildi.

Mahkemeye meclis tarafından kabul edilen kararların yürütmesinin ara verilmesiyle ve iptal edilmesine başvuran İmamoğlu, İBB Basın Bürosu İmamoğlu'nun, Belediye Başkanı sıfatı ile yasanın kendisine verdiği yetkiyi kullandığını açıkladı.

 - 295 bin metrekare yeşil alan ilan edilmişti

Ekim'de gerçekleşen İBB meclis toplantısında yeşil alan ilan edilen Şişli, Kağıthane, Esenler, Başakşehir, Eyüpsultan ve Beşiktaş'ta bulunan 295 bin metrekarelik muhtelif ada ve parseller ile bazı taşınmazların ilçe belediyelerine tahsisi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun veto etmesinin ardından ocak ayında yeniden Meclis gündemine gelmiş ve tekrar kabul edildi.


 


Geri Dön