25 / 04 / 2024

Medet Anlı'dan konutta geri dönüşüm projesi!

Medet Anlı'dan konutta geri dönüşüm projesi!

On binlerce vatandaşın ev satın aldıkları firmaların, konut sektöründe yaşanan durgunluktan etkilenerek iflas etmesi yüzünden binlerce vatandaş konut mağduru olmuştu. Konut mağdurlarının yaşadıkları problemleri gidermek için harekete geçen iş insanı Medet Anlı harekete geçti..



İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan pek çok konutta mağduriyet yaşayan vatandaşların yarım kalan inşaatlarını bitirmek ve parasını ödedikleri evlerini bir an önce teslim etme hedefiyle işe koyulan iş insanı Medet Anlı, bir önceki inşaat firmasından kalan tapular üzerindeki şerhleri de kaldırtarak binlerce insana tapularını vermeye devam ediyor. İş adamı Medet Anlı, sahibi olduğu Hayat Park Gayrimenkul A.Ş inşaat firmasının, konut sektöründe iflas eden 2 adet inşaat projesini satın alarak evlerini mahkeme şerhi yüzünden satamayan konut mağdurlarına yardım etmek için harekete geçti. Hayat Park Gayrimenkul A.Ş’nin de proje merkezleri arasında yer alan Esenyurt ilçesinde, 86 insanın satın aldıkları konutlar üzerinde şerh olması ve inşaatlarının bitmemesinden dolayı mağdur edildiklerini ifade eden iş adamı Medet Anlı, sahibi olduğu köklü inşaat firması ile bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasında ortakları ile birlikte çalıştıklarını ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye’de İlk Kez Uygulanan Konutta Geri Dönüşüm Projesi

Merkez Siyaset'te yer alan habere göre, iş insanı Medet Anlı’nın inşaat şirketleri tarafından tamamlanan konut projelerinden ev satın alan vatandaşlar, hangi durumda olurlarsa olsunlar, satın aldıkları konutun fiyatı üzerine yüzde 15 oranında kâr ekleyerek, koşulsuz şartsız evlerini firmaya geri satabilme imkanına sahip oluyor. Bu şekilde, konut kredisi kullanıp kredi taksitlerini nasıl ödeyeceğini kara kara düşünme devri sona eriyor.
İş adamı Medet Anlı, ev satın alacak vatandaşlara, toprak sahibi ile müteahhit arasındaki uyuma dikkat ederek ev almalarını, bu sayede tamamlanmayan inşaat projelerinin mağduru olmadan evlerine sahip olabilmeleri konusunda tavsiyede bulunuyor. İçinde bulunduğumuz dönemin ev satın almak için en uygun zaman olduğunu belirten Anlı, konut sektöründe batık kredilerin ve tapu şerhi mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için akılcı çözümlerle proje geliştirmeyi sürdürüyor.


 


Geri Dön