26 / 04 / 2024

Medipol ikinci hastanesini Kavacık'ta inşa ediyor!

Medipol ikinci hastanesini Kavacık'ta inşa ediyor!

Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan ve sağlık odaklı bir üniversite olarak eğitim hayatına giren İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına hazırlanıyor



Mühendislikte olduğu gibi Uluslararası Tıp Fakültesi'ndeki öğrencileri de yüzde 100 burslu kabul ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Sabahattin Aydın, "Böylece ikinci tıp fakültemizde yüzde 100 yabancı dille eğitime de başlamış olduk. İlk üç bine giren öğrencileri kabul ediyoruz. Buradan mezun olanlar tıp dünyasına araştırmacı kimlikleriyle katkıda bulunacak" dedi. 

Üniversitede yabancı öğrenci oranı yüzde 7 seviyesinde. Öğrenci sayısını bu yıl ikiye katlayacak olan üniversite, sağlığın yanı sıra Hukuk, Mühendislik ve Toplum Bilimlerinde de revaçta. 

kültesinin temel bilimleriyle birlikte ciddi bir araştırma altyapısı oluşturduklarını, bunu yaparken de kendi kaynaklarının yanı sıra farklı ulusal ve uluslararası fonlardan da faydalandıklarını belirten Prof. Dr. Sabahattin Aydın, araştırma merkezleriyle birlikte mühendisliğin de içinde olduğu uygulamalı bilimlere dayalı multidisipliner bir araştırma altyapısını oluşturduklarını kaydetti. 

kaliteli sağlık hizmeti vermek kadar karşımızda duran en büyük açıklardan birisi teknolojidir" diyen Prof. Dr. Aydın, "Bugün gerek ilaç teknolojisi, gerek tıbbi teknoloji, gerekse tanı ve tedavi prosedürleri boyutuyla olsun birçok şey ithaldir. Bu açıdan yetişecek hekimlerimiz ve sağlık personelimizin araştırma odaklı olmalarını sağlamak amacıyla geçen yıl laboratuar birçok programda yüzde 100 burslu öğrencilerinin olduğunu dile getiren Prof. 

Dr. Sabahattin Aydın, "Biz kendisine hedef seçen her öğrenciyi burslu okutuyoruz. Bunun için çaba harcıyoruz" dedi. Prof. Aydın, Yeni Akit aracılığıyla da bu yılki üniversite adaylarına şu müjdeyi verdi: "Eğer öğrenci kendisine bir alan seçmişse ve bu alanlar tercih listesinde art arda Medipol şeklinde sıralanıyorsa bizden mutlaka özel bir indirim alacaktır. Medipol Üniversitesini tercih listesinde liste başı yazıp da burssuz okumama diye bir durum söz konusu değil. Kurucu vakfımız öğrencilerimizi destekliyor." 

Vakıf üniversitelerinin öneminin günden güne arttığını kaydeden Prof. Dr. Sabahattin Aydın, "Sağlık turizmini cari açığı kapatmak için önemli bir kalem olarak görüyoruz. Devlet de bu konuda teşvikler veriyor. Sağlık turizmi ile 10-15 günlüğüne yurtdışından gelen bir hasta tedavi ediliyor. Ülkeye de ekonomik bir katkı sağlanmış oluyor" dedi. 

Kendilerinin de beyin, kardiyoloji ve ortopedi alanlarındaki ameliyatları ile bu sürece katkıda bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Aydın, "Artık eğitim turizmine de önem verilmeli. Eğitim sürecinde bulunduğu ortamlardan kirasına ekonomimize katkıda bulunacaklar. Bu da yetmeyecek, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin doğal elçileri haline dönüşeceklerdir" diye konuştu. A Bünyesindeki Tıp Fakültesi öğrencilerine Türkiye'nin en büyük özel hastanesi olan Bağcılar Medipol Mega'da eğitimlerini pekiştirme şansı veren üniversite, Kavacık'taki kampüsünde de 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesini inşa ediyor A Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan ve sağlık odaklı bir üniversite olarak eğitim hayatına giren istanbul Medipol Üniversitesi, 100'ü aşan lisans ve ön lisans programıyla 2015 - 2016 akademik yılına hazırlanıyor TIP Fakültesinin yanı sıra toplum bilimleri alanında da adından söz ettiren İstanbul Medipol Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. 

Sabahattin Aydın, yeni dönem hazırlıklarını ve büyüme stratejisini Mehmet Ufuk'a anlattı. 

Medipol Sağlık Grubuyla özdeşleşen istanbul Medipol Üniversitesi'nde 46 adet lisans programı ve 60'a yakın önlisans programında 5 bin civarında öğrenci öğrenim görüyor. Prof. Dr. Sabahattin Aydın, fiziki ve akademik yönlü altyapı çalışmalarına hız verilen üniversitenin öğrenci kontenjanının ikiye katlanacağını söyledi. 11 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsü bulunan Medipol Üniversitesi, bu yıl tüm alanlarda atağa kalktı. 

Prof. Dr. Sabahattin Aydın bu süreci şöyle anlatıyor: Toplumun sosyal ve ivonasyon alanlarında ihtiyaç duyduğu noktaları geliştirmek istediklerini belirten istanbul Medipol Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. 

Sabahattin Aydın, "Doğal olarak hemen ikinci yılında sosyal alanlara girdik, ilk adımı Hukuk Fakültesi ile attık. O yıllarda sağlıktaki ivme kadar olmasa da bu alanda da ilgi gördük" dedi. Zamanla 'Medipol'ün Hukuk Fakültesi zordur' algısının oluştuğunu ifade eden Aydın, "Sağlık Hukuku alanında lisansüstü eğitimi Türkiye'de ilk biz gündeme getirdik. Sağlık ile hukuku aynı adreste buluşturduk. 30 öğretim üyemizle birlikte kamu ve özel hukuk anabilim dalları bünyesinde tüm branşlarda öğrenim veriyoruz" diye konuştu. 


MÜHENDİSLİK VE DOGA BİLİMLERİ

Üniversitenin açılmasından bir yıl sonra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesini açtıklarını kaydeden Prof. Dr. Aydın, "Ülkemizde yaygın olarak bulunan mühendislik branşları mevcut. Bizler, bu alanları biraz zorunlu olarak hayata geçirdiğimiz için arzu ettiğimiz sonuca varamıyoruz. Medipol Üniversitesi olarak bu anlayışı değiştirip olması gerekeni ortaya koymak için Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesini açtık" diye konuştu. Aydın, şunları söyledi: "Biz bu fakültemizi bir gelir kapısı olarak değil, üniversitemizin ARGE anlamında önünü açacak bir dinamiğimiz olarak görüyoruz. Bu yıl da yüzde 100 burslu öğrenci alacağız." 

Üniversitenin tüm çalışmalannda emeği olan Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Fahrettin Koca da; bugüne kadar elde ettikleri birikimleri Medipol Üniversitesi'nin bilimsel gücüyle birleştirdiklerini belirterek, "Yetenekli öğretim üyesi ve öğrencilere sahip zengin bir eğitim ortamı ve ileri araştırmaların yürütülmesini sağlayan imkânlar, stratejik ,gri vizyon, yenilikçilik ve benzer kimi ilkeler temelinde gelişen bir üniversite ortam' oluşturma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu vizyonla yetişmiş nitelikli insan gücü, doğru yönetim anlayışı ve yeterli kaynağın yerinde kullanımı, gençlerimizin dinamizmi ile birleşince hep birlikte başarmamak için neden yoktur" mesajı verdi.  Prof Dr. Sabahattin Aydın: "Öğrencilerimiz eğitim için Bağcılar'daki hastanemizin yanısıra şehrin farklı semtlerindeki kamu hastanelerine de gidiyor. Üniversitenin Kavacık'ta bulanan kampusu devam eden inşaatlarla büyüyor, inşaatımız 240 dönümlük alanda ilerliyor. 

Burada hem bölgenin ihtiyacını karşılamak hem de öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmak için yine 400 yataklık bir üniversite hastanesinin inşaatına başladık. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemen hemen tüm branşlarda alt yapısı olan bir model geliştirildi, ilk bloğu gelecek yıl öğrencilerimizin eğitimi için yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hastanemiz tümüyle 3-4 yıl sonra da hizmete girecek."Bağcılar'da bulunan Medipol Mega Üniversite Hastanesi, şu an Türkiye'de faaliyeti ve mekânları açısından hizmet veren en büyük özel sağlık kuruluşudur. 400 yataklı hastanemizin doluluk oranı yüzde 100.7 adet araştırma merkezimiz ile 84 adet tam zamanlı hizmet veren araştırmacımız bulunuyor. En çok üzerinde çalıştığımız alan ise sinir bilimi. (Beyne ve yaşlanmaya dayalı araştırmalar yapılıyor.)

Yeni akit



Geri Dön