26 / 04 / 2024

Mega otoyol projeleri ring oluşturacak!

Mega otoyol projeleri ring oluşturacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Türkiye'deki 1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi otoyol projelerinin ‘ring’ oluşturulacağını söyledi. 



Bakan Arslan 1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi ile bunların otoyol ve bölünmüş yollarla ‘ring’ oluşturulacağını ifade etti. 

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre bakan Arslan açıklamasında 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında Avrupa'dan Ege'ye, Batı Akdeniz'e ulaşımın kolaylaşacağını söyledi. Arslan "1915
Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile bunların tamamlayıcısı otoyol ve bölünmüş yollarla, güzergâhındaki insanların, üretim yerleri, hammadde-mamul maddelerine kolay erişimin
sağlanması için 'ring' oluşturulacak" dedi.

 

KESTİRME GÜZERGÂH

1915 Çanakkale Köprüsü'nün, İstanbul trafiğine girilmeden Ege'ye veya Batı Akdeniz'e inilmesini sağlayacağını söyleyen Arslan,  "Halbuki siz, Avrupa'dan girdiğiniz an, Edirne'den, Tekirdağ'dan direkt Çanakkale'ye, oradan Ege'ye, Batı Akdeniz'e kadar inebileceksiniz. Hatta İç Anadolu'nun batısına da gidebileceksiniz çünkü kestirme bir güzergâh. Bu anlamda çok önemli. Bunu ülkelerin ekonomisinin, sanayisinin, endüstrisinin büyümesi anlamında çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

OMSAN Lojistik Genel Müdürü Mehmet Hakan Keskin ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt protokolü imzaladı.

 
 


Geri Dön