16 / 04 / 2024

Mega projelere Japon ilgisi!

Mega projelere Japon ilgisi!

Türkiye-Japonya İş Forumu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Japon yatırımcıları mega projelerde aktif rol almaya çağırırken Abe de "2023 hedeflerine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) ile Japon Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) tarafından Conrad Otel'de düzenlenen 'Türkiye-Japonya İş Forumu'na katıldı. Davutoğlu, Türkiye için stratejik önem taşıyan altyapı projelerinde Japonya ile çalışmaktan memnun olduklarını belirterek, "2014 sonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacmi 3,6 milyar dolar civarındadır, ancak bu yetmez, iki ülkenin potansiyeli bunun çok ötesindedir. İki ülke arasında ekonomik ortaklık anlaşmasının tamamlanmasıyla ticarette arzu ettiğimiz hedeflere en kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum. İlk 2-3 yıl içinde 5 milyar dolara, en geç 5 yıl içinde 10 milyar dolara bu ticaret hacmini çıkarmamız şarttır" dedi.


Japonya Başbakanı Shinzo Abe de "Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, 2023'e kadar planlanan köprü, viyadük, elektrik santrali, hastane, hızlı tren ve haberleşme uydusu gibi birçok projede Japon teknolojisinin katkıda bulunmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.


Daha aktif olmalılar 


Davutoğlu, Japonya'nın Türkiye'deki yatırımları ve büyük projelere katılımının önem taşıdığını vurgulayarak, "Marmaray'a Japonya'nın yaptığı katkı, tarihe geçecek niteliktedir. Sinop Nükleer Santrali'nde iş birliği yapıyoruz. Japonya'yı  önümüzdeki dönemde mega projelerde daha aktif şekilde aramızda görmek istiyoruz" dedi. 


Akşam


Geri Dön