20 / 04 / 2024

Mehdi Eker: Diyarbakır'a 103 tesis kurulacak!

Mehdi Eker: Diyarbakır'a 103 tesis kurulacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'a kurulacak olan Türkiye'nin ilk organize hayvancılık bölgesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, '103 tesis kurulacak. Bunlar için ilana çıktık. 31 Ağustos son tarih' dedi



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın ilk kez hükümet programında projeleriyle yer alan il olduğunu belirterek, Diyarbakırlılara projelerden mutlaka yararlanmaları, istifade etmeleri ve bir an önce yatırımlara başlaması çağrısında bulundu. Bakan Eker, beraberinde Vali Mustafa Toprak ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu'nu ziyaret etti.

PROJELERDEN YARARLANIN

Bölgede özellikle tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi yönünde Diyarbakır açısından çok önemli bir yatırımın bulunduğu kaydeden Bakan Eker, DESOB'un da yürütücüsü olduğu Türkiye'nin ilk Organize Hayvancılık Bölgesi'nin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Eker, Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu'nun ilana çıktığını ve proje çağrısı yapıldığına dikkati çekerek, 'Bu proje ile sağlanacak fonlardan bazılarında yüzde 50 bazılarında yüzde 65 ki KDV ile birlikte yüzde 70'lerin üzerine çıkıyor. Bu oranlarda hibeyle hayvancılık projeleri özellikle üretim tesisleri hibe olarak desteklenecek' dedi. Diyarbakır'da bu alanda faaliyet gösteren yatırımcılara bir çağrısının olduğunu belirten Eker, 'çağrım; mutlaka bu projelerden istifade etmeleri, faydalanmaları ve Diyarbakır'da yatırımlara bir an önce başlamalarıdır. Bunun parası hazır. 1 milyon avroya kadarki bazı projelerin yüzde 50'si, bazılarının da yüzde 65'i hibe olacak. Dolayısıyla Diyarbakır için bu bir ilktir. Organize Hayvancılık Bölgesi'nde 103 tesis kurulacak. Bunlar için ilana çıktık. Ağustos ayı son ay' diye konuştu.



Geri Dön