28 / 03 / 2024

Mehmet Bağatır: Ev alan kazanır!

Mehmet Bağatır: Ev alan kazanır!

Çanakkale’de 13 yıldır emlak sektöründe faaliyet gösteren Assos Gayrimenkulün sahibi Mehmet Bağatır, emlak sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bağatır, şu anda daire alanın kazanacağını söyledi.



Assos Gayrimenkulün sahibi Mehmet Bağatır, emlak sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale’de 13 yıldır emlak sektörüyle uğraşan Bağatır, Assos Gayrimenkul olarak emlak sektöründe her geçen gün büyümeye devam ettiklerini söyledi. 

Çanakkale Hedef Gazetesi’nde yer alan habere göre, satış öncesi ve satış sonrası müşterilerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Assos Gayrimenkul hakkında da detaylı bilgiler verdi. Mehmet Bağatır, Çanakkale’de 13 yıldır emlak sektörüyle uğraştığını belirterek; “Bu sektörde büyüyerek işimize devam ettik” diye konuştu.

Satışlar durdu

Türkiye'de emlak sektöründe de düşüş yaşandığını söyleyen Bağatır; “Şu an Türkiye’deki tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de döviz kurlarının yükselmesi ile demir ve çimentoya gelen zamlardan sonra göz ile görülür bir düşüş yaşanmakta. Banka konut kredisi faizlerinin yükselmesi ile satışlar durdu. Vatandaş bankalarda olan parasını çekip gayrimenkule yatırmıyor. 100 bin TL bir ev alıp ayda 1000 TL kira geliri alacağına faizlerin yüksek olması sebebi ile bankalardan 3 bin TL faiz alıyor, doğal olarak da yatırım yapmaktan çekiniyor” dedi.

Çanakkaleliler merkezden ev sahibi olmak istiyor 

Çanakkaleli vatandaşların merkezden ev sahibi olmak istediklerini söyleyen Bağatır; “Dövizin dalgalı kurda olması ile konut fiyatlarında düşme yok. Şu an inşaat sektörü durduğu için üretimde yok. Hatta Çanakkale merkez de satılık 1+1 daire bulamazsınız. Ama Çanakkale’nin bazı bölgelerinde var, kapalı cezaevi karşısında ve yeni hastane mevkiinde var. Ama vatandaş yeni yapılanan bölgelere alt yapı çalışmalarının eksikliği yüzünden yatırım yapmıyor. Merkezden ev sahibi olmak istiyorlar. 3 ay öncesinde vatandaş bu bölgelerdeki evleri görmeden satın alıyordu. İleriye dönük yatırım amaçlı. Ama şimdi faizler yükselince bankalardan parasını çekmiyor. Çanakkale merkez de satılık dairede yok” açıklamasında bulundu.

Fırsatçılar türedi 

“Birde fırsatçılar türedi” diye konuşan Bağatır; “Gayrimenkule yatırımın düştüğü şu günlerde parası olan geliyor 4 daire alacağım nakit para ama 120 bin ise ben 4 daireye 400 bin veririm diyor. Piyasayı düşürmeye çalışıyorlar. Bu fırsatçılıktır. 1 dairenin maliyet fiyatı belli. Kar marjı da belli. Durum böyle olunca üretimde duruyor tabi. İnşaat sektörünün durması tüm esnafı da etkiliyor hali ile. Düşünün bir inşaat başlayıp bitene kadar en az 6 ay geçiyor. Bu 6 ay içinde demirci, çimentocu, marangoz, mermerci, su tesisatçısı, doğalgazcı, nakliyeci, komisyoncu, işçi ve daha aklıma gelmeyen bir sürü sektör buraya bağlı. Düşünsenize, bu sektörün durması ile saydığım iş kollarında çalışanlar işverenler ne halde. Tam anlamı ile ekonomik kriz var. Kimse para harcamak istemiyor. Havalarda soğuk herkes evinde. Aslında yapılan daireleri müteahhit firmalar ucuza satmıyor, müteahhit firmalar çalıştıkları firmalara iş karşılığı daire veriyorlar. Bu firmalar daireleri ucuza satıyor. Bunu fırsat bulan insanlarda dedikodu çıkartıp firmalar batıyor daire fiyatları yerlerde diye dedikodu başlatıyor. Bu durumda satışlarda duruyor hali ile” açıklamasında bulundu.

Şu anda daire alan kazanır

Yatırım yapacak vatandaşlarda tavsiyelerde bulunan Bağatır; “2019 Mayıs ayına kadar inşaat sektöründe üretim olmayacağına inanıyorum, üretim olmayınca satışta olmayacak tabi ki. Para kazanamayan vatandaş yatırımda yapmıyor. Çanakkale’de turizm sektöründen tutunda diğer iş kollarına kadar gözle görülür düşüşler var. Bu gün çiftçi bile kan ağlıyorsa gerisini siz düşünün. Yatırım yapacak vatandaşa tavsiyem şudur. Mayıs ayına kadar inşaat sektörü durdu ama Mayıs ayında bu daire fiyatları 2 katı olacak. Şu an alacakları bir ev 150 bin TL ise sektörün çalışmaya devam etmesi ile bu fiyat 220 bin TL olacak. Zaten daire olmadığı için aradıkları daireyi bulma olasılığı da az. Düşünün merkezde şu anda 2+1 daire 10 tane var diyelim. Üretim olmadığı için Mayıs ayına kadar dairede olmayacak. Parası olan bu daireleri yatırım amaçlı aldığında, sektörün çalışması ile bu daireleri 2 katına satabilecek. Çünkü Mayıs ayına kadar faizlerde düşecek dolar endeksi de. O zaman aldığın dairenin fiyatı otomatik katlanacak. Şu an daire bulabilirsiniz ama Mayıs ayında bulamayacaksınız o zaman ne olacak tekele düşecek. Daire satışları ve fiyatlar katlanacak, şu anda daire alan kazanır” dedi.
 


Geri Dön