26 / 04 / 2024

Mehmet Çakılcıoğlu kimdir?

Mehmet Çakılcıoğlu kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mehmet Çakılcıoğlu oldu. Peki Mehmet Çakılcıoğlu kimdir? Mehmet Çakılcıoğlu hangi işlerde görev aldı?



Mehmet Çakılcıoğlu, 1961 yılında Çorlu’da doğdu. Çakılcıoğlu daha sonra TED  Ankara  Koleji’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdi.

Mehmet Çakılcıoğlu 1989'da Mimar Sinan Üniversitesi’nden Yüksek Kent Plancısı, 1996'da yine aynı üniversiteden Dr. Kent Plancısı ünvanını aldı.

Mehmet Çakılcıoğlu daha sonra 1989-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda çalıştı. 2008-2012 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği İBB Koordinatörü olarak görev yaptı.

2008'den bu yana İstanbul Aydın Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapan 
Mehmet Çakılcıoğlu 29 Nisan 2014 tarihinden bu yana Beylikdüzü Belediyesi‘nde Teknik Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor. 

Mehmet Çakılcıoğlu'nun çeşitli dergilerde yayınlanmış ve çeşitli kongre, seminer, panel, akademik toplantılarda sunulmuş çok sayıda bilimsel eseri bulunuyor.

Mehmet Çakılcıoğlu son olarak İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne atandı. 

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye olan Mehmet Çakılcıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

İBB Genel Sekreter Vekilliği'ne atama!
 


Geri Dön