19 / 04 / 2024

İsmail Hasan Akçakayalıoğlu kimdir?

İsmail Hasan Akçakayalıoğlu kimdir?

İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, TÜSİAD 2015-2016 Yönetim Kurulu Aday Listesi'nde yer alıyor. Peki, İsmail Hasan Akçakayalıoğlu kimdir? İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte İsmail Hasan Akçakayalıoğlu...



İsmail Hasan Akçakayalıoğlu kimdir?

İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, 1963 yılında doğmuş olup, evli ve üç çocuğu vardır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden lisans ve yüksek lisans dereceleriyle mezun olmuştur. 


Ayrıca Yeditepe Üniversitesinden işletme yüksek lisans derecesine (MBA) sahiptir. İngilizce konuşur.


İş hayatına Arthur Andersen’de başlamış, daha sonra Andersen Consulting’in İstanbul ve Londra ofislerinde çalışmıştır. Halen üstlendiği görevlerden önce bankacılık sektöründe genel müdürlük dahil olmak üzere çeşitli yönetim kademelerinde çalışmıştır.


2002 yılından bu yana yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Bank Pozitif A.Ş.’de halen yönetim kurulu başkanı ve CEO görevlerini yürütmektedir. Ayrıca, yurt içinde C Faktoring A.Ş. yönetim kurulu başkanlı


ğı, yurt dışında ise JSC BankPozitiv Kazakhstan yönetim kurulu başkanlığı, DemriKyrgyz International Bank yönetim kurulu başkanlığı ve Demir Halk Bank (Nederland) N.V. yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.


Kendisi TÜSİAD bünyesinde halen TÜSİAD International icra kurulu üyeliği, İsrail Çalışma Grubu başkanlığı ve Bankacılık Çalışma Grubu başkanlığının yanında DEİK bünyesindeki Türk-İsrail İş Konseyi Başkan Vekili olarak görev almaktadır.





Geri Dön