19 / 04 / 2024

Mehmet Çerçi:Kentsel dönüşümle ilgili büyük hamleler gerçekleştirdik!

Mehmet Çerçi:Kentsel dönüşümle ilgili büyük hamleler gerçekleştirdik!

Yunusemre Belediyesi ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) arasında imzalanan protokol ile Yunusemre Kent Akademisi (YUKA) kuruldu. Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda protokol imza töreni düzenlendi.



Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, CBÜ Rektörü Kemal Çelebi, belediye başkan yardımcıları, rektör yardımcıları, akademisyenler ve daire müdürleri katıldı. Akademinin çalışmaları hakkında bilgiyi Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel verdi. Protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bugün burada bir güzelliğe daha imza atıyoruz. Yunusemre olarak, üniversitemizin büyük bir kısmını bünyemizde barındırıyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak, daha yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen, yaptığımız büyük projelerle, tabiri caizse emeklemeden yürümenin gayreti içerisine girdik. Kentsel dönüşümle ve Toplu konutla ilgili büyük hamleler gerçekleştirdik. Zaman hızla geçiyor. Biz az zamanda çok iş yapabilmek için çaba sarfediyoruz. 


Kentimizin geleceği, kentin şehir merkezi, kent kültürü, kültür merkezleri gibi bir çok projemiz var. 

Bunların dışında kentin gelişimi, sosyo-ekonomik yapısı, mimarisi, tarihi, kültürü gibi bir çok önemli konularvar. Eminim ki bu konuda üniversitemizde de çok önemli birikimleri ve çok değerli hocalarımız var. Bu değerli akademisyen arkadaşlarımızdan da istifade etmeyi amaçlıyoruz. Kentimizin geleceği adına böylesine güzel bir oluşumu kurduk. Bugün atacağımız imzalarla hayata geçirecek olduğumuz Yunusemre Kent Akademisi'nin de başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum." dedi. 


"EN CİDDİ PROJEMİZ YUKA" DIR"

 Celal Bayar Üniversitesinin görevinin sadece yüksek öğretim ve bilimsel çalışmalar yapmak olmadığını belirten Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi, "Üniversiteler aynı zamanda bilgilerini deneyimlerini çevre ile paylaşmak zorundadır. Yani biz üniversite olarak, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, belediyelerimizle her türlü 4L? VI işbirliğine hazırız. Bu anlamda şunu çok rahat söylemeyelim ki, şimdiye kadar yapmış olduğumuz en ciddi işbirliğimizi Yunusemre Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz projedir. Sayın başkanımızın akademik bir geçmişinin olması da, üniversitemizin kıymetini bilmesi açısından da önemlidir. Eskiden ülkeler arası, devletler arası rekabetler yaşanırdı. 

Şimdi ise kentler arası rekabetler yaşanmakta. 


Günümüzde devletten bireye doğru bir yönetim anlayışı gittikçe artmaktadır. Merkeziyetçi yönetim, yerini güçlü yerel yönetimlere bırakıyor. Kentlerin rekabet güçlerini artırmaları, sürdürülebilir kentsel kalkınmayı gerçekleştirmeleri, ancak bilgi ile mümkün olacaktır. İşte biz de bugün burada bu temel de bir işbirliğini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, biz üniversite olarak Yunusemre Kent Akademisi'nin ihtiyaç duyduğu alanlarda, her türlü bilimsel toplantıyı, konferansı, sempozyumu gerçekleştireceğiz. Talep edilen araştırmaları yapacağız. Her türlü akademik danışmanlık hizmetini de vermeye hazırız. Böyle güzel bir işbirliğinin gelecekte, faydalı ve verimli sonuçlar üreticine inanıyorum. Bu işbirliğinin de bundan sonra güçlenerek devam edeceğini olan inancım da tamdır. Yunusemre Kent Akademisi'nin başarılı, faydalı, verimli çalışmalar gerçekleştirmesi ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."diye konuştu. 


"İLK ÇALIŞMA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KENT MİMARİSİ ÇALIŞTAYI OLACAK" 

Yunusemre Kent Akademisi hakkında bilgi veren Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel ise "İlk etapta 3 ana çalışma üm çalışmalar bu ana gruplar altında şekillendirilecek. Bu gruplar, sosyoekonomik çalışma grubu, kent mimarisi ve estetiği çalışma grubu, tarih, kültür ve insan çalışma grubudur. Çalışma gruplarının ilk etapta yapacağı işler arasında ev hanımlarına yönelik olarak fınansal okuryazarlık eğitimleri, Yunusemre ilçesi demografik yapı araştırma ve bu çerçevede projeler oluşturulması, belediye ve ilçenin güçlü, zayıf yönlerinin araştırılması, fırsat ve risklerin değerlendirilmesi bulunuyor. Koordinasyon kurulu her ayın 2. haftası olmak üzere rutin aylık toplantılar gerçekleştirecek. Fikir meclisi ve proje üretim merkezi bu yapı ile koordineli olarak çalışacak. 


Akademi, ilçeye yönelik çalışılacak, direkt veya dolaylı olarak kent hayatına katkısı dokunabilecek, şehre kimlik katabilecek doktora ve yüksek lisans tezleri için akademik yıl içinde ödüllü tez yarışmasına çıkmayı planlıyor. Üniversite bünyesinde 'Genç Akademi Düşünce Kulübü' adı altında ilçede okuyan üniversite öğrencilerinin de sürece dahil olması adına bir öğrenci kulübü kurulacak. Yunusemre Kent Akademisi'nin ilk çalışması da 18 Mayıs 2015 tarihinde 'Kentsel Dönüşüm ve Kent Mimarisi' Çalıştayı olacak" şeklinde konuştu.



Saruhanlı Kardelen


Geri Dön