26 / 04 / 2024

Mehmet Emin Karamehmet kimdir?

Mehmet Emin Karamehmet kimdir?

Forbes Dergisinin 2010 yılında açıkladığı Dünyanın en zenginleri sıralamasında 4 milyar dolar ile en zengin Türk iş adamı olan Mehmet Emin Karamehmet kimdir? İşte Mehmet Emin Karamehmet'in biyografisi...



Mehmet Emin Karamehmet kimdir? 

Mehmet Emin Karamehmet, 1 Nisan 1944, Tarsus, Mersin doğumlu. Çukurova Holding'in sahibi işadamı ve Forbes Dergisinin 2010 yılında açıkladığı Dünyanın en zenginleri sıralamasında 4 milyar dolar ile en zengin Türk iş adamı. 


Liseyi Tarsus Amerikan Koleji ve Robert Koleji'nde tamamlayan Mehmet Emin Karamehmet 1994 yılında Murat Vargı adlı bir tekstilci ile Turkcell'i kurarak Türkiye'de GSM operatörünün sahibi oldu.


Yönetim kurulu başkanı ve sahibi olduğu Çukurova Holding, endüstri, inşaat, iletişim ve bilgi teknolojileri, medya, taşımacılık ve hizmet, finansal hizmetler, enerji gibi sektörlerde faaliyet göstermektedir.


İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, işadamı Mehmet Emin Karamehmet'i, yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığı dönem içerisinde Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin olarak zimmet suçundan 11 yıl 8 ay hapis ve 471 milyon 950 bin 66 lira adli para cezasına mahkûm etti. Ayrıca Mehmet Emin Karamehmet'e yurt dışına çıkış yasağı getirildi.


Mehmet Emin Karamehmet'in başkanlığını yaptığı dönemde (1960-1970) Mersin İdmanyurdu SK birinci ligi dördüncü sırada tamamladı.


Mehmet Emin Karamehmet 2011 yılında dünyanın en zenginleri sıralamasında en zengin 10. Türk iş adamı 2012 de açıklanan sıralamada ise en zengin 16. iş adamı olmuştur, dünyanın en zengin 268. kişisidir.


Sahibi olduğu başlıca kuruluşlar; Bedaş , Baytur İnşaat Taahhüt A.Ş, GENEL DENIZCILIK NAKLIYATI A.S.



TMSF, Mehmet Emin Karamehmet'in 350 gayrimenkulüne el koydu!
Mehmet Emin Karamehmet'ten satılık koru!



Geri Dön