25 / 04 / 2024

Mehmet Emin Özcan: Faizler düşüyor!

Mehmet Emin Özcan: Faizler düşüyor!

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, "Faizlerin artması bankaların karlarını olumsuz etkiler. Bugün itibarıyla Allah'a şükür hayat normale döndü. Bugün makroekonomik göstergeler Türkiye'nin iyi yolda olduğunu gösteriyor. Enflasyon oranı geri geliyor, faizler düşüyor" dedi...



VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, bir otelde düzenlenen "VakıfBank Konya Zirvesi" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Konya'nın sanayisi, tarımı ve turizmiyle ülkenin örnek şehirlerinden olduğunu söyledi.

Özcan, "Bugün itibarıyla Allah'a şükür hayat normale döndü. Bu türbülansı artık geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Bugün makroekonomik göstergeler Türkiye'nin iyi yolda olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Önümüzdeki 2 yıl bir dengelenme yılı olacak"

Özcan, ülkenin kur saldırılarına maruz kaldığını, kurla birlikte piyasa faiz oranlarının da bir şok yaşadığını anımsattı ve bankalar olarak, genel algının aksine faizlerin artmasından olumsuz etkilendiklerini belirtti.

Özcan, sözlerine şu şekilde devam etti; "Faizlerin artması bankaların karlarını olumsuz etkiler. Bugün itibarıyla Allah'a şükür hayat normale döndü. Bu türbülansı artık geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. Bugün makroekonomik göstergeler Türkiye'nin iyi yolda olduğunu gösteriyor. Enflasyon oranı geri geliyor, faizler düşüyor, kurlar belli bir istikrar kazandı. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda ciddi bir düzelme bekliyoruz. Aslında 2019 bir restorasyon, bir toparlanma dönemi, yaraların sarıldığı bir dönem olacak. Esas hızlı büyümeye 2020'den itibaren inşallah geçeceğiz."


Geri Dön