18 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan: Hedefimiz sosyal konut üretimini arttırmak!

Mehmet Ergün Turan: Hedefimiz sosyal konut üretimini arttırmak!

Toplu Konut idaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ olarak hedeflerinin bundan sonra sosyal konut üretimini artırmak olduğunu söyledi. MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından düzenlenen "2023'e Doğru TOKİ ve Geleceğin Şehirleri" konulu panelde ko



TOKİ tarafından 2003-2014 yıllan arasında 637 bin 295 konut üretildiğini bildiren Turan, söz konusu dönemde 5 bin 474 sosyal donatı alalımın hayata geçirildiğini söyledi. Turan,  TOKİ  olarak hedeflerinin, bundan sonra sosyal konut üretimini artırmak olduğunu belirterek, yeni vizyonlarının şehirleri 2023'e hazırlamak şeklinde belirlendiğini anlattı. Türkiye'de sağlıklı konut açığı olduğuna işaret eden Turan, TOKİ'nin en çok orta ve alt gelir grubuna ağırlık vereceğini aktardı. 


Turan, TOKİ olarak bu yıl sonunda 40 bin konut, 2015 yılında da 50 bin sosyal konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi. 12 yıl önce insanları mutlu eden konut niteliğinin şu anda mutlu etmediğini anlatan Turan, geçmişte nişanlanıl acil barınma ihtiyacı olduğunu, ancak şu anda insanların yaşam alam istediğini, dolayısıyla bundan sonraki bütün yapılanmalarım bunun üzerine inşa edeceklerini vurguladı. Turan, nitelikli sosyal konut üretmeyi hedeflediklerini belirterek, hedeflerinin mutlak kalite olduğunu söyledi.Dikey mimariden yatay mimariye geçmeyi hedeflediklerini aktaran Turan, TOKİ olarak bu hassasiyeti her yerele göstereceklerini anlattı. 

İnsanların sosyalleşebileceği alanların olmasının önemli olduğunu vurglayan Turan, "Mahalle konseptine yönelik ciddi çalışmalarımız var. Kapalı bir site mantığında işler yapmayacağız. Şu anda bütün projeleri mahalle konseptini gözeterek inşa ediyoruz" dedi. 


Günboyu


Geri Dön