18 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan Malatya'daki TOKİ projelerini inceledi!

Mehmet Ergün Turan Malatya'daki TOKİ projelerini inceledi!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekilerle Malatya’nın Beydağı, Kernek ve Fırat mahallelerinde devam eden TOKİ inşaatlarını inceledi...



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve beraberindekilerle Malatya’nın Beydağı, Kernek ve Fırat mahallelerinde devam eden  TOKİ  inşaatlarını inceledi, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Turan, Malatya’nın ilçelerine de ziyaretlerde bulundu.


Malatya’daki incelemeleri kapsamında TOKİ'ye devredilen “Malatya İnönü Stadyumu”nu gezen Mehmet Ergün Turan ayrıca TOKİ tarafından inşa edilen “Malatya Arena Stadyumu”nu da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


TOKİ'nin Türkiye genelinde iş yaptığı iller içerisinde Malatya’nın ilk 3 il arasında yer aldığını ifade eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “3. ve 4. etap toplu konutlar ile ilgili de Malatyalılara bir müjdemiz olacak. Bugüne kadar yapılan çalışmaları daha kolaylaştırıcı bazı gelişmeler olacak. Biz Malatya'ya yakışan şeyi inşallah el birliğiyle yapacağız." dedi.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan 20 Eylül Cumartesi günü de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, merkez ilçe belediye başkanları ve ilçe belediye başkanları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 



“Konut üretiminde yöresel mimariye dikkat ediyoruz”


Malatya’ya her gelişinde şehirdeki büyük değişimi gözlemlediğini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan toplantıda yaptığı konuşmada, “TOKİ olarak büyükşehirlerde, Anadolu’da ve ilçelerimizde nitelikli sosyal konut üretiyoruz. Türkiye’nin 2023 vizyonuna yakışır bir şekilde geçmişte olduğundan daha kaliteli konutlar üretmek için çalışıyoruz. Sosyal konut üretiminde daha hızlı hareket edeceğiz, daha nitelikli ve yöresel mimariye dikkat ederek, bölgedeki gelişen şehir kültürüne katkı sağlamaya çalışacağız. TOKİ olarak belediyelerimizle yakın temas halinde, belediye başkanlarımızın bu konudaki çalışmaları ile ilçelerine yönelik beklentileri konusunda destek olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.


“TOKİ’nin Malatya’ya çok önemli yatırımları olmuştur”


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da,  “Malatya’mıza gerçekten TOKİ’nin çok önemli yatırımları olmuştur. Devlet hastanesi, stadyum ve Beydağı yamaçlarındaki kentsel dönüşüm projeleri TOKİ’nin önemli yatırımlarından bazıları. Bu bölgelerimizde yaşanan sıkıntıları TOKİ başkanımıza ilettik. TOKİ Başkanımız incelemelerde bulunmak üzere ekibini daha önceden Malatya’ya göndermişti. TOKİ Başkanımız iki gündür yoğun bir şekilde Malatya’mızda çalışmalarını sürdürüyor. Dün Akçadağ ve Darende ilçelerimize birlikte ziyaretlerimiz oldu. Bu ilçelerimizde TOKİ’nin yapacağı ve yapmış olduğu çalışmaları yerinde gördük. Bugünde Pütürge ilçemizi ziyaret edeceğiz” dedi.


“TOKİ, gecekondulaşmanın önüne geçme noktasında bir şans”


Kentlerin yeniden şekillendiği bir süreç içerisinde olduklarını belirten AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise “TOKİ Malatya’mızda özellikle Beydağı yamaçlarında gecekondulaşmanın önüne geçme noktasında gerçekten önemli bir şans. Şehrimizin diğer mahallelerinde ve ilçelerimiz de dâhil olmak üzere bir alan teması yapalım diye daha önceden TOKİ Başkanımızla görüşmüştük. Sorunları yerinde tespit etmek amacıyla iki gündür buradalar. Yaşanabilir kentler noktasında önümüzdeki engelleri ne kadar süratli bir şekilde çözebilirsek o kadar insanlarımızı rahatlatmış oluruz.” şeklinde konuştu.


“İlçelerimizde de Kentsel Dönüşüm çalışmaları başlamalı” 

 


Malatya’nın TOKİ’den çok önemli yatırımlar aldığını belirten AK Parti Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, “850 yataklı Devlet Hastanemiz başta olmak üzere beş ilçemizde hastanelerimizi TOKİ yapıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde sosyal konutların yapımı yine TOKİ tarafından gerçekleştirilmekte. Baydağı’ndaki kentsel dönüşümle birlikte çevreyolu altında da kentsel dönüşüm yapılabilir mi? Malatya deprem bölgesinde özellikle ilçelerimizde kentsel dönüşümü mutlaka başlatmamız lazım. Her ilçemizde belediye başkanlarımız kendi alanlarında çalışmalar başlatmalı ve kentsel dönüşüm yapılabilecek alanlar belirlenmeli, kısa süre içerisinde de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanmalı” dedi.


Düzenlenen toplantıya TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra AK Parti Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Merkez İlçe Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ile TOKİ yetkilileri katıldı. 


TOKİ


Geri Dön