24 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan: Sur'da 2009'dan beri kentsel dönüşüm var!

Mehmet Ergün Turan: Sur'da 2009'dan beri kentsel dönüşüm var!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, terör örgünü PKK'nın hedef aldığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2009'dan beri kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Ergün Turan, Sur'un 3 mahallesinde kentsel dönüşüm yapıldığını belirtti.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ'nin konut hedefini yükselttiğini ve yeni rekorlar kırdığını belirterek, “Bizim bu yıl hedefimiz 60 bin konut üretmektir. Geçmişteki arkadaşlarımız gerçekten çok büyük işler yapmışlar, büyük emek ortaya koymuşlar, zor imkânlarla bunu başarmışlar ama biz bu yıl Toplu Konut İdaresi'nin zirve yılını yaşıyoruz” dedi. TGRT Haber'e konuk olan Turan, Sur'un 3 mahallesinde kentsel dönüşüm yapıldığını belirtti.

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMİŞTİ

TOKİ'nin bölgede daha önceden de çok ciddi çalışmaları olduğunu vurgulayan Turan, şöyle devam etti: “Bu günkü gündemle sahaya inmiş değil TOKİ. Sur bölgesinde güvenlik politikalarından dolayı bir çalışma var gibi gösteriliyor. Sur bölgesinde 2009 yılından başlayarak Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi ile ortak bir protokol dahilinde o tarihten bu güne kadar üç mahallesinde kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Sur bölgesi 2011 veya 2012 yılından beri riskli alan ilan edilmiş bir bölge. Kentsel dönüşüme tabi tutulmuş bir bölge."


Yeni Şafak


Geri Dön