18 / 04 / 2024

Mehmet Ergün Turan: TOKİ vatandaşlarla barışık bir kuruluştur!

Mehmet Ergün Turan: TOKİ vatandaşlarla barışık bir kuruluştur!

TOKİ Başkanı Turan: ''TOKİ'nin, belli projelerden kaynaklanan dava yükleri olmuş. Bunun üzerinden bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ vatandaşlarla barışık, onlar için dost eli bir kuruluştur''



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ'nin belli projelerden kaynaklanan dava yükleri olduğunu belirterek, ''Bunun üzerinden bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılıyor.  TOKİ  vatandaşlarla barışık, onlar için dost eli bir kuruluştur'' dedi.


TOKİ'nin yaptığı inşaatlarda incelemelerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Turan, Denizli Valiliğini ziyaret etti, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer yetkilerle görüştü.


Turan, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'deki yatırımları incelemek, şantiyeleri gezmek için geldiklerini belirterek, "Pamukkale Karahayıt bölgesinde kentsel dönüşüm maksadıyla çok önemli bir proje yapılıyor. Burada yapılan hem konut hem de tesislerle ilgili belediye başkanlarımızın ve sayın valimizin görüşlerini almak istedik. Bu proeje nihayete ermek üzere, bununla ilgili neler yapmamız gerekir, onları görüşeceğiz. İnşallah birinci kısmını başarıyla tamamlarsak sonrası ile ilgili de ne yapabiliriz bu konuda sayın valimizle ve belediye başkanlarımızla bunları ele alacağız" dedi.


TOKİ'nin yeni dönemde yapmak istediği en önemli şeylerden bir tanesinin Türkiye'yi 2023 Türkiye'sine hazırlamak olduğunu ifade eden Turan, "Şehirlerimizin hem depreme hem de sağlıklı bir yapıya kavuşması için  kentsel dönüşümü mutlaka yapmamız gerekiyor. Belediyelerimizle ortak görüşmemiz olacak. Bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz, yapabileceğimiz herhangi bir şey var mı bunları görüşeceğiz. İnşallah kentlerimizin gelişimine katkımız olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve diğer yetkililerle birlikte, TOKİ'nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yapmakta olduğu konut ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Turan, daha sonra Pamukkale Üniversite kampüsünde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu için yapılmakta olan yurt inşaatını gezdi, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Alaattin Aktaş ve şantiye şefinden bilgi aldı.


- "TOKİ’ye açılan davalarda büyük düşüş gerçekleşti"

Turan, son günlerde sosyal medya ve basın yayın organları üzerinden “TOKİ'nin 40 bin davasının olduğu” ile ilgili spekülasyonlar yapıldığını belirterek, TOKİ'nin 2002 yılından itibaren yaklaşık 650 bin konut ile 6 bin 689 sosyal donatı inşa eden bir kuruluş olduğunu söyledi.


TOKİ'nin, bu kadar büyük operasyonlar içerisinde olan bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Turan, şunları söyledi:


"2002 yılından 2014 yılına kadar, bu kadar büyük bir yapı içerisinde muhataplarını düşündüğünüzde toplam 40 bin dava konusu olmuş. TOKİ'nin, belli projelerden kaynaklanan dava yükleri olmuş. Bunun üzerinden bir spekülasyon oluşturulmaya çalışılıyor. TOKİ vatandaşlarla barışık, onlar için dost eli bir kuruluştur. Bizim bu sene içerisinde yapmış olduğumuz şu an 800'e yakın açık şantiyemiz var. Son yıllarda idare aleyhine açılan dava sayılarında büyük oranda düşüş meydana geldi. Dava sayımız 2014 yılı için sadece 2 bin civarıdır. Bu kadar büyük bir yapı düşünüldüğünde, bu kadar büyük bir muhatap düşünüldüğünde bu çok önemli bir konudur. Dolayısıyla dava sayısına yönelik spekülatif yaklaşım doğru değildir. Mesela, şu anda derdest, devam eden dava sayımız 12 bin civarındadır. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesini isterim."


AA


Geri Dön