29 / 03 / 2024

Mehmet Ergün Turan : Yüksek konut devri kapanıyor!

Mehmet Ergün Turan : Yüksek konut devri kapanıyor!

Ergün Turan mahalle konseptiyle yeni projeler, yeni evler yapacaklarını ifade etti. Toki'nin 2014 senesi sonu hedefinin 40 bin konut yapmak olduğunu bildiren Turan, "2015'e kadar 50 bin sosyal konutu ihale etmiş olacağız" dedi.





TOKİ Başkanı Ergün Turan mahalle konseptiyle yeni projeler, yeni evler yapacaklarını ifade etti. Toki'nin 2014 senesi sonu hedefinin 40 bin konut yapmak olduğunu bildiren Turan, "2015'e kadar 50 bin sosyal konutu allahın izniyle ihale etmiş olacağız" dedi.  TOKİ  Başkanı Turan: Yüksek konut devri kapanıyor!


TOKİ Başkanı Ergün Turan mahalle konseptiyle yeni projeler, yeni evler yapacaklarını ifade etti.Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu'nun tertip ettiği "2023'e Doğru TOKİ ve Geleceğin Şehirleri" konulu oturuma katılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Yeni Türkiye Vizyonu doğrultusunda, nitelikli sosyal konut üretimini arttıracaklarını söyledi.


Ergün Turan, TOKİ olarak bundan sonra alt ve orta gelir düzeyine yönelik sosyal konut inşaatına öncelik ve ağırlık vereceklerini dile getirdi. Yapılacak yeni konut projelerinin sosyal konut projelerini barındıracağını belirten Turan, "Türkiye'de ciddi anlamda sıhhatli konut açığı var, Cumhurbaşkanımızın da Başbakanımızın da isteği budur. Orta ve alt gelir grubuna yönelik projelere öncelik ve ağırlık vereceğiz" diye konuştu. Toki'nin 2014 senesi sonu hedefinin 40 bin konut yapmak olduğunu bildiren Turan, "2015'e kadar 50 bin sosyal konutu allahın izniyle ihale etmiş olacağız" dedi.


İnsanlar artık yalnızca hane değil hayat alanları aradığına değinen Turan, "Bundan sonraki bütün yapılanmamızı bunun üzerine inşa edeceğiz. Son 3-4 aydır başladık bu projelere, 1 sene sonra yeni projelerimizi sizlerde göreceksiniz" şeklinde konuştu.



Türkiye Gazetesi


Geri Dön