19 / 04 / 2024

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Geçtiğimiz sene Yönetim Kurulu kararı ile GYODER Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kalyoncu, bu sene oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 



Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki çatı kuruluşu olan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) tarafından, 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. 21. Genel Kurul'da, 2020'de Yönetim Kurulu kararıyla GYODER Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Kalyoncu, yeniden oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi için seçildi. 

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

GYODER tarafından 2020'de yapılması planlanan 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs salgını kapsamında uygulanan kısıtlamalar gerekçesiyle yapılamadı. Dönemin GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin’in iki dönem devam ettirdiği başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından, 11 Haziran 2020'de GYODER Yönetim Kurulu'nun toplanmasıyla oy birliğiyle GYODER Başkanlığı görevinin Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu'nun sürdürmesine karar verilmişti. Koronavirüs pandemisi gerekçesiyle yaklaşık bir senenin ardından, 22 Haziran 2021'de Radisson Blu Hotel Vadistanbul’da yapılan GYODER 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katılım gösterdi. 

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

GYODER yeni kimliği ile daha yenilikçi bir yapıya bürünecek

GYODER’de yaklaşık bir senedir yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan aynı zamanda üstlendiği başkanlık görevini büyük bir heyecanla sürdüreceğinin altını çizen GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, yeni amaçlar çerçevesinde GYODER’in kimliğinin daha yenilikçi bir yapı olacağına vurgu yaptı. 

Mehmet Kalyoncu, GYODER'le ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Ülkemizin en önemli sektörlerinden birinin çatı kuruluşu, alanının önde gelen fikir ve uygulama platformu olarak gereken dönüşümü biz gerçekleştirmeliyiz. Sektöre öncülük ederken, ilerleyişi sistematik hale getirerek, insanı merkeze alan bir anlayış oluşturmalıyız. Tüm bunlardan yola çıkarak GYODER’in köklülüğünü ve itibarını koruyan, markalaşma sürecini kolaylaştırmayı ve algısını güçlendirmeyi hedefleyen bir kurumsal kimlik çalışmasını hayata geçirdik. Böylece GYODER’in yeni kurumsal kimliği ile birlikte yeni logo ve tasarım standartları da değişti. Gayrimenkul sektörünün birleştirici gücü olan GYODER’in birlik oluşturma becerisi, yeni ismimiz ve logomuza da yansıdı.

Tüm bu değerlendirmelerin ışığında yeni logomuzla birlikte Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği olan ismimizi, üyelerimizin de onayı ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği olarak değiştirdik. İletişimin çok hızlı seyrettiği bir dönemde daha yalın ve güçlü bir iletişim yapabilmek için çok uzun ve özellikle İngilizcesinin zor anlaşıldığı ismimizi güncellemenin faydalarını çokça göreceğimize eminiz. Ayrıca GYODER kurulduğunda sadece GYO’lar varken bugün GYF’ler, Altyapı GYO’ları, Gayrimenkul Sertifikası gibi araçların da var olmasından dolayı ‘Gayrimenkul Yatırımcıları’ şeklinde bir çerçeve oluşturmak daha isabetli olacaktır. Öte yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak yatırım kavramı bizim için daha derin anlamlar da ifade ediyor. GYODER çatısı altında birçok firma, girişimci ve genç üyelerimiz de, sağladığımız eğitim, buluşma ve etkinliklerle aslında geleceğine yatırım yapıyor.”

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Sektörü de değerlendiren Kalyoncu, şunları söyledi: 

“Bundan sonra birçok yenilik hayatımızı, ekonomimizi, sektörümüzü hatta bireysel alışkanlıklarımızı etkileyecek. GYODER Ailesi olarak, hep birlikte sektörümüzü bu yeni dünyaya hazırlamak zorundayız. Yenilikleri kaçırma, geride kalma lüksümüz yok. Biz bu yeni dünyaya hazırlanmanın, 3T olarak kısalttığımız prensiplerle güçlendirilmiş bir kültürle mümkün olabileceğine inanıyoruz. ‘Tabiat’, ‘teknoloji’ ve ‘tasarım’. Sektörümüzün doğaya saygılı, teknolojinin en güncel imkanlarından faydalanan ve iyi tasarlanmış projeler üretme motivasyonuyla hareket etmesi ve ürettiğimiz her bir projenin, çaktığımız her bir çivinin şehirlerimize bir iz bıraktığının bilincinde olması gerekiyor. Ürettiğimiz her proje kendi çocuklarımıza layık gördüğümüz nitelikte olmalı.” 

GYODER 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda seçilen yeni Yönetim Kurulu üyelerinin şöyle:

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Mehmet Kalyoncu kimdir?

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

GYODER’in ismi ‘Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’ olarak değişti!


Geri Dön