20 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu düzenledi. geçtiğimiz sene Yönetim Kurulu kararı ile GYODER Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kalyoncu, Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Mehmet Kalyoncu, GYODER'e ve sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.



Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılım gösterdiği genel kurulda, geçtiğimiz sene Yönetim Kurulu kararı ile GYODER Başkanlığı görevine gelen Mehmet Kalyoncu'nun oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmesine karar verildi.

GYODER tarafından geçtiğimiz sene gerçekleştirilmesi hedeflenen 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, İçişleri Bakanlığı tarafından Kovid-19 salgını çerçevesinde alınan tedbirler sebebiyle gerçekleştirilememişti. Dönemin GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin’in iki dönemdir sürdürdüğü başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından, 11 Haziran 2020'de toplanan GYODER Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle alınan karar neticesinde GYODER Başkanlığı görevini Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu üstlendi. Kovid-19 salgını sebebiyle yaklaşık bir seneden sonra, 22 Haziran 2021'de Radisson Blu Hotel Vadistanbul’da gerçekleştirilen GYODER 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katılım gösterdi. 

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

GYODER yeni kimliği ile daha yenilikçi bir yapıya bürünecek

GYODER’de yaklaşık bir senedir yaptığı çalışmalara ilişkin konuşan, üstlendiği başkanlık görevini büyük bir heyecanla devam ettireceğine dikkat çeken GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, yeni hedefler kapsamında GYODER’in kimliğinin daha yenilikçi bir yapı haline geleceğini belirtti.

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

Günümüz dünyasında sivil toplum kuruluşlarının da yeniden şekillendiğine vurgu yapan Mehmet Kalyoncu, “Ülkemizin en önemli sektörlerinden birinin çatı kuruluşu, alanının önde gelen fikir ve uygulama platformu olarak gereken dönüşümü biz gerçekleştirmeliyiz. Sektöre öncülük ederken, ilerleyişi sistematik hale getirerek, insanı merkeze alan bir anlayış oluşturmalıyız. Tüm bunlardan yola çıkarak GYODER’in köklülüğünü ve itibarını koruyan, markalaşma sürecini kolaylaştırmayı ve algısını güçlendirmeyi hedefleyen bir kurumsal kimlik çalışmasını hayata geçirdik. Böylece GYODER’in yeni kurumsal kimliği ile birlikte yeni logo ve tasarım standartları da değişti” açıklamasında bulundu.  

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

Ürettiğimiz her proje kendi çocuklarımıza layık gördüğümüz nitelikte olmalı

Gayrimenkul sektörünü çok hareketli ve farklı bir sürecin beklediğine vurgu yapan Mehmet Kalyoncu, sektörle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bundan sonra birçok yenilik hayatımızı, ekonomimizi, sektörümüzü hatta bireysel alışkanlıklarımızı etkileyecek. GYODER Ailesi olarak, hep birlikte sektörümüzü bu yeni dünyaya hazırlamak zorundayız. Yenilikleri kaçırma, geride kalma lüksümüz yok. Biz bu yeni dünyaya hazırlanmanın, 3T olarak kısalttığımız prensiplerle güçlendirilmiş bir kültürle mümkün olabileceğine inanıyoruz. ‘Tabiat’, ‘teknoloji’ ve ‘tasarım’. Sektörümüzün doğaya saygılı, teknolojinin en güncel imkanlarından faydalanan ve iyi tasarlanmış projeler üretme motivasyonuyla hareket etmesi ve ürettiğimiz her bir projenin, çaktığımız her bir çivinin şehirlerimize bir iz bıraktığının bilincinde olması gerekiyor. Ürettiğimiz her proje kendi çocuklarımıza layık gördüğümüz nitelikte olmalı.” 

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

9 ana başlık altında sürdürdüğümüz çalışmaları daha da hızlandıracağız

Mehmet Kalyoncu, GYODER Başkanı olarak geçirdiği bir senelik zamanda, 9 ana başlık altında; ‘Türkiye'de gayrimenkul sektöründeki algının iyilşmesi’, ‘GYO’ların ve sektörün sermaye piyasalarında olmasına imkan veren diğer araçların önünü açmak’, ‘Sektörü akademiyle daha yakın hale getirmek, araştırmaya değer veren bir sektör olmasına katkıda bulunmak’, ‘Sektörün insan kaynağı niteliğini artırmak’, ‘Türkiye gayrimenkul sektörünün dünyada tanınmasını sağlamak’, ‘Türkiye’de faaliyette bulunan yabancı kurumsal gayrimenkul şirketlerinin sorunlarının çözümüne destek sunmak” için devam ettirdikleri çalışmaların, yenilenen GYODER'le iyice hızlanacağına vurgu yaptı. 

GYODER 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda seçilen yeni Yönetim Kurulu'da yer alan isimler şöyle: 

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

Gayrimenkul sektörü hareketleniyor!

GYODER’in yeni Başkan Yardımcıları belirlendi

Genel kurulun ardından yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı kapsamında GYODER Başkan Yardımcıları da seçildi. Buna göre GYODER Başkan Yardımcısı görevineSayman Neşecan Çekici (EPOS GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK VE DEĞERLEME); Başkan Yardımcıları görevine Ayla Heyfegil (İSVAN GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK), Sertac Karaağaoğlu (AKFEN GYO) ve Tuğra Gönden (CUSHMAN & WAKEFIELD) geldi. 

Mehmet Kalyoncu, yeniden GYODER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

GYODER’in ismi ‘Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’ olarak değişti!

2021'in ilk çeyreğinde konut fiyatlarında rekor artış!

Gayrimenkul sektöründe yatırımlar artacak!

 


Geri Dön