26 / 04 / 2024

Mehmet Okay: Ülkemize ve potansiyeline çok güveniyoruz!

Mehmet Okay: Ülkemize ve potansiyeline çok güveniyoruz!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ’nun Ekim-Kasım sayısındaki "Herşey güzel olacak" başlıklı yazısında yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinden bahsetti. Okay, "Güzel ülkemize ve potansiyeline çok güveniyoruz" dedi...



Değerli Ant Yapı Dostları,

Ant Yapı olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürmekteyiz. Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki gelişmeleri ve faaliyetlerimizi sizler ile paylaşmak istedik.

Öncelikle yurt dışı faaliyetlerimizi özetler isek; Rusya’daki işlerimiz yüklenici olarak taahhüt ağırlıklı yaklaşık 30 şantiyede devam etmekte. Bildiğiniz gibi yaklaşık 3 yıla yakın süredir de Londra’da iş yapmaya başladık ve 3 tane çok prestijli iş bitirdik, bu referanslar ile yeni 3 projeye daha başladık, bu arada Amerika’da da hem Miami hem de New York’ta yeni inşaat faaliyetlerine başladık.

Dünyada 2008 krizinin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen ekonomik dengelerin çok oturmadığı bir gerçek. Bu bağlamda biz de hem Doğu Avrupa hem de Batı Avrupa ülkelerinde çalışırken Amerika’da iş geliştirerek faaliyetlerimizi güçlendirdik ve dengeledik ki bugün itibari ile yurt dışı işlerimizin toplam tutarı 2,5 milyar Amerikan dolarını aşmıştır.

Bu süreçte Amerika’dan Rusya’ya kadar hemen hemen her ülke çeşitli ekonomik krizler geçirdi ve bir şekilde atlattılar. Mühim olan bu dönemlerde güçlü ve sağlam durup, panik yapmadan durumu iyi idare ederek atlatabilmek...

Ülke olarak malum konjonktür sebebi ile zor günler geçirdiğimiz bir gerçek, ancak neredeyse her 10 yılda bir yaşadığımız bu durumu da başarı ile atlatacağımızdan hiçbir şüphemiz yok, daha öncekileri atlattığımız gibi, hatta lehimize çevirerek.

Globalleşen dünyamızda ekonomik, finansal, siyasal, sosyal, çevresel, kültürel, teknolojik birçok parametre içinde birbirinden etkilenen piyasaları iyi algılayıp, öngörüp doğru karar verme ayrı bir sanat haline geldi ki en mühimi büyük oyuncuların stratejilerini anlayıp, ona göre strateji geliştirmek.

Şüphesiz önemli olan iyi araştırıp, doğru bilgileri, doğru zamanda, doğru yerde kullanarak doğru kararlar almak ustalığı ki artık çok zor değil, çünkü artık bilgi çağındayız ve hızla bilgiye ulaşmaktayız.

Bu konjonktür içinde Ant Yapı olarak yurt dışındaki kapasitemizi artırıp, yurt içindeki yatırım projelerinden çok güvendiklerimize başlayıp, taahhüt işlerini artırma şeklinde bir strateji geliştirdik ki hem içeride hem de dışarıda çalışmanın sağladığı avantajlar doğrultusunda aldığımız kararların ne kadar doğru olduğunu bu günlerde çok iyi görüyoruz.

Yurt içi faaliyetlerimizi özetlersek; taahhüt projelerimizden İş GYO’nun büyük bir kompleksi olan Manzara Adalar projesini başarılı bir şekilde tamamlarken, Doğuş Yatırım’ın GalataPort projesinin “Salı Pazarı Liman Projesi” işini aldık ve yapımına başladık, bu işlerimizin toplamı da 550.000 metrekare.

Yatırım projesi olarak Acıbadem grubu ile kısaca Türkiye’nin ilk Sağlık Residence’ı dediğimiz 150 birimlik “Antwell Life Care Residence” projemizin inşaatı yüzde 50’yi bir aşan doluluk oranı ve önümüzdeki yıl teslim hedefiyle hızla devam etmektedir.

Bu yıl içinde başladığımız ve lansman, ilan, reklam yapmadan öncelikle sizlere sunduğumuz Bodrum Aspat’ta bulunan Cennet-Liman “ANTHAVEN” projemiz, içinde bulunduğumuz konjonktüre rağmen çok güzel bir ilgi görmüş ve talep toplayarak protokol yaptığımız konutlarda, yüzde 40’ı aşan bir oranda ön satış yapılmıştır.

Her zaman olduğu gibi pozitif bakış açımızı devam ettirerek siz sevgili Ant Yapı dostları ile büyük bir dayanışma içinde mutlu sona ulaşacağımıza dair inancımızın tam olduğunu belirtirken, 

Yineliyoruz;

Öncelikle, güzel ülkemize ve potansiyeline çok güveniyoruz, Atalarımızın ne şartlarda bu ülkeyi kurtardığını unutmadan, pırıl pırıl gelen gelecek nesiller adına başka Türkiye yok diyerek faaliyetlerimize, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki her zaman olduğu gibi olumlu düşünenler çok yol alıyor, her zaman, her anlamda kazanıyor.

Her şeye rağmen bu ülkede yaşamak çok güzel... Her şeyin daha güzel olacağı günler dileklerimizle...

Mehmet Okay
Yönetim Kurulu Üyesi

 

Ant Yapı, yurt içi ve yurt dışında önemli projeler hayata geçiriyor!
 


Geri Dön