17 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: İmar rantına son vereceğiz!

Mehmet Özhaseki: İmar rantına son vereceğiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz dedi.



Yerel Yönetimler Kanunu ve belediyeler kanunu ile ilgili uygulamalardaki sıkıntılara değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bakıyorsunuz, 3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, kardeşim hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Hem çevreyi katlediyor, hem de haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz dedi. 


Anadolu Yaymalar Derneği tarafından organize edilen Sinan Burhan'ın hazırlayıp sunduğu ortak canlı yayın programı 'Anadolu Soruyor'un bu haftaki konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu. 


Anadolu Medyasından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ozhaseki gündemi değerlendirdi. 


60 Anadolu Kanalından ortak yayınlanan programda Kanal Ur fa'dan İbrahim Toru, Kanal Fırat'tan Zeki Akbıyık ve Çay TV'den Hasan Yavuz Bakır Özhaseki'ye gündeme ilişkin sorular yöneltti. 


"İmar rantına son vereceğiz" Yerel yönetimler kanunu ve belediyeler kanunu ile ilgili uygulamalardaki sıkıntılara değinen Ozhaseki şöyle devam etti; "Belediye kanunu ile ilgili 5 başlık altında yetkiler ve imar noktasında çalışmalarımız var. Özellikle imar rantına son vermek için çalışacağız. Yanlış uygulamalardan çok çektik, çözülmeyecek sorunlar değil. Bakıyorsunuz, 3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, kardeşim hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Hem çevreyi katlediyor, hem de haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz." "Hendekleri görmezden gelemeyiz" 'Doğu ve Güneydoğu'da bazı konular belediyeler tarafından istismar ediliyor' Ozhaseki, "Belediye araçları çukur kazıyor, hendek açıyor. Görmezden gelemeyiz. Geçenlerde Diyarbakır belediye Başkanı diyor ki bu halkın seçimine saygısızlık olur, demokrasi rafa kaldırılmış olur. 


Soruyorum ben de halk kendine belediye başkanı seçerken terör örgütüne destek versin diye mi seçiyor. Devletin verdiği bu imkânı git te teröristlere kullan diye mi veriyor, çukur kaz diye mi veriyor. Ey belediye Başkanı terör örgütünün sözcülüğünü yap diye mi veriyor. Hayır. Hizmet etmen için bu yetkiyi alıyorsun. 1400 belediye varsa hepsine de böyle veriyor vatandaş. Keşke karakterlerini geliştirseler, çıkıp adam gibi milletten yana tavır koysalar bu iş bitecek. Vatandaş ta gerçek yönetimi, hizmeti görmüş olacak. Hizmet etmeleri için verilen yetkiler maalesef bazı belediye başkanları tarafından terör için kullanılmaya başladı. Terör faaliyetlerinde belediye araçlarının kullanılması yandaşlık yapılması asla kabul edilemez. Yetki verilen yöneticiler aldıkları yetkiyi terörden yana kullanmasalar, teröre hizmet etmeseler, destek vermeseler terör en kısa sürede biter. Şuan ki söyleyeceğim benim şahsi kanaatim, Belediye Başkanı hizmet etmiyor, vatandaşı sıkıntıya sokuyorsa bölgede gerekli merciler derhal harekete geçmeli. Siz merkezi iradenin oradaki temsilcisi olarak İçişleri Bakanından izin alıp, bir gün içerisinde belediyeye diyeceksiniz ki, sana 3 gün süre, vatandaşa hizmet et teröre değil. Yapmadığın takdirde mahkemeye veririm bu hizmetleri de ben yaparım... 


Valilik gibi kurumlar komisyon kurmalı, eksiklikler ve yapılan yanlışlıklar tespit edilmeli ve gereken ne ise yerine getirilmelidir. 


Teröre destek veriliyorsa yetkisini kötüye kullanıyorsa atarsınız içeri, yetkisini vatandaştan yana kullanan birini göreve getirirsiniz mesele çözülür. Bu iki noktada hızlı adım atmazsak ve sert tavır ortaya koymazsak, daha çok çekeriz" şeklinde konuştu. 



Kayseri Gündem 



Haber Kayseri Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Yetki verilen yöneticiler aldıkları yetkiyi terörden yana kullanmasalar, teröre hizmet etmeseler, destek vermeseler, terör en kısa sürede biter." dedi.


Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen ortak canlı yayın programı "Anadolu Soruyor"un bu hafta ki konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu.


Anadolu medyasından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, gündemi değerlendirdi.


60 Anadolu kanalından ortak yayınlanan programa konuk olan Özhaseki, Belediye Kanunu ile ilgili 5 başlık altında yetkiler ve imar noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtti.


Özellikle imar rantına son vermek için çalışacaklarını anlatan Özhaseki, "Çözülmeyecek sorunlar değil. Bakıyorsunuz, 3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, kardeşim hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Hem çevreyi katlediyor hem de haksız rant oluşturuyorsun. Bu kirli imar rantına son vereceğiz." ifadelerini kullandı.


Doğu ve Güneydoğu'da bazı konuların belediyeler tarafından istismar edildiğini belirten Özhaseki, belediye araçlarının çukur kazdığını, hendek açtığını, bunların görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.


Özhaseki, hizmet etmeleri için verilen yetkilerin bazı belediye başkanları tarafından terör için kullanılmaya başlandığına işaret ederek, şöyle konuştu: 


"Geçenlerde Diyarbakır Belediye Başkanı diyor ki, 'Bu halkın seçimine saygısızlık olur, demokrasi rafa kaldırılmış olur.' Soruyorum ben de halk kendine belediye başkanı seçerken, terör örgütüne destek versin diye mi seçiyor? Devletin verdiği bu imkanı git de teröristlere kullan diye mi veriyor, çukur kaz diye mi veriyor? Ey belediye başkanı, terör örgütünün sözcülüğünü yap diye mi veriyor? Hayır, hizmet etmen için bu yetkiyi alıyorsun. Bin 400 belediye varsa hepsine de böyle veriyor vatandaş. Keşke karakterlerini geliştirseler, çıkıp adam gibi milletten yana tavır koysalar, bu iş bitecek. Vatandaş da gerçek yönetimi, hizmeti görmüş olacak."


Hizmet için verilen yetkilerin maalesef bazı belediye başkanları tarafından terör için kullanılmaya başladığını belirten Özhaseki, terör faaliyetlerinde belediye araçlarının kullanılması ve yandaşlık yapılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.


"Yetki verilen yöneticiler aldıkları yetkiyi terörden yana kullanmasalar, teröre hizmet etmeseler, destek vermeseler terör en kısa sürede biter" diyen Özhaseki, şunları dile getirdi: 


"Söyleyeceğim şahsi kanaatim, belediye başkanı hizmet etmiyor, vatandaşı sıkıntıya sokuyorsa bölgede gerekli merciler derhal harekete geçmeli. Siz merkezi iradenin oradaki temsilcisi olarak İçişleri Bakanından izin alıp, bir gün içinde belediyeye diyeceksiniz ki 'sana 3 gün süre, vatandaşa hizmet et teröre değil. Yapmadığın takdirde mahkemeye veririm, bu hizmetleri de ben yaparım'. Valilik gibi kurumlar komisyon kurmalı, eksiklikler ve yapılan yanlışlıklar tespit edilmeli ve gereken neyse yerine getirilmelidir. Teröre destek veriliyorsa yetkisini kötüye kullanıyorsa atarsınız içeri, yetkisini vatandaştan yana kullanan birini göreve getirirsiniz mesele çözülür. Bu iki noktada hızlı adım atmazsak ve sert tavır ortaya koymazsak, daha çok çekeriz."


Doğu ve Güneydoğuyu sık sık ziyaret ettiğini, vatandaşlarla birebir görüşüp sohbet ettiğini anlatan Özhaseki, vatandaşın da bu belediyelerin hizmetinden şikayetçi olduğunu anlattı.


Vatandaşın "Bunları görevden alın, adam gibi hizmet edecek insanları göreve getirin" dediğini aktaran Özhaseki, vatandaşın hizmet alamamaktan bıktığını söyledi.


Suriyeli mülteciler konusuna da değinen Özhaseki, Türkiye'nin bu konuda üzerine düşeni layığıyla yerine getirdiğini belirtti.


"Allah kimseyi darda bırakmasın" diyen Özhaseki, şunları kaydetti: 


"Türkiye Cumhuriyeti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun direktifleri doğrultusunda hareket edilerek ülkesini terk etmiş, savaştan kaçan mültecilere bu ülke kucağını açıyor, insani ve ahlaki bir yaklaşımla bir tutum sergiliyor. Birileri de çıkmış 'ne işleri var Türkiye'de' diyor. Anlamak mümkün değil. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Biz insanız, bunları yok sayamayız, Yok sayanları da anlamıyorum. Özellikle de CHP geri göndermekten bahsediyor. Niye zorda kalanlara yardımı çok görüyorsunuz."


Özhaseki, Güneydoğu'da 10 ilçede yapılan operasyonların devam ettiğini anımsatarak, her türlü güvenlik sağlanana kadar güvenlik güçlerinin operasyonlarının süreceğini vurguladı.


Terörden temizlenen bölgelere her türlü yatırımın yapılacağını ifade eden Özhaseki, "Terör istediği gibi şımarıklık yapamaz. Şimdi bunların kafası gözü kırılıyor. Sivil hassasiyetten dolayı güvenlik güçlerimiz oldukça hassas davranıyor. Tek başlarına kalsalar, bu terör 3 dakikada biter. Bölgede terör unsurları bitene kadar, her türlü önlem alınana kadar güvenlik güçlerimiz bölgede varlığını sürdürecektir. Oradan çıkmayacaklar. Özellikle Sur ve Cizre çok hassas bölgeler. Buralara yönelik yatırımlarda çok farklı olacak. Kadim kültürün yaşatılması için gayret sarf edilecek." diye konuştu.


Anayasa çalışmalarına da değinen Özhaseki, "Anayasa yazmak için ihtilal mi olması lazım? İleriye dönük, çağdaş, demokratik bir anayasa yapıyoruz. Gelin millete sunalım, millet karar versin. Kendimiz için değil Türkiye için, geleceğimiz için bunu istiyoruz" dedi.


Kayseri Haber Gazetesi


Haber Anadolu'da şu şekile yer aldı


ÖZHASEKİ "5 başlık altında yetkiler ve imar noktasında çalışmalarımız var. Özellikle imar rantına son vermek için çalışacağız. Yanlış uygulamalardan çok çektik, çözülmeyecek sorunlar değil. Bakıyorsunuz, 3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, kardeşim hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz" dedi. Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen Sinan Burhan'ın hazırlayıp sunduğu ortak canlı yayın programı Anadolu Soruyor 'un bu haftaki konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu. Anadolu Medyasından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Haseki gündemi değerlendirdi. 60 Anadolu Kanalından ortak yayınlanan programda Kanal Urfa'dan İbrahim Toru, Kanal Fırat'tan Zeki Kirli imar Akbıyık ve Çay Tv den Hasan Yavuz Bakır Özhaseki'ye gündeme ilişkin sorular yöneltti. 

rantına son vereceğiz var. Özellikle imar rantına son Özhaseki "Belediye kanunu ile ilgili 5 başlık altında yetkiler ve imar noktasında çalışmalarımız vermek için çalışacağız. Yanlış uygulamalardan çok çektik, çözülmeyecek sorunlar değil. Bakıyorsunuz, 3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, kardeşim hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Hem çevreyi katlediyor, hem de haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz" ifadelerini kullandı 


VATANDAŞLARDA BUNLARDAN ŞİKAYETÇİ

Özhaseki "Bölgeyi en çok ziyaret edenlerdenim. Vatandaşlarla birebir görüşüyor sohbet ediyoruz. 

Vatandaşta bunlardan şikâyetçi, bunları görevden alın, adam gibi hizmet edecek insanları göreve getirin diye bizlere feryat ediyorlar. Vatandaş hizmet alamamaktan bıkmış, artık tepkisini dile getiriyor" dedi. 


Anadolu


Geri Dön