26 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: Gaziantep'te 200 bin kişilik şehir kuracağız!

Mehmet Şimşek: Gaziantep'te 200 bin kişilik şehir kuracağız!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kanal 7'de katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek: "Gaziantep'i Avrupa'nın en büyük sanayi üretim üssü haline getireceğiz" dedi.



Seçim bölgesi Gaziantep'e ilişkin de açıklamalarda bulunan Şimşek, Batman'ın baba ocağı, Gaziantep'in ise siyasetteki ilk göz ağrısı olduğunu ifade etti. 


Gaziantep'e çok katkı vereceğine inandığını dile getiren Şimşek, gerek göç gerekse de Suriye faktörü nedeniyle şehirdeki en önemli sorunun konut olduğunu söyledi. Kente gelir gelmez, Organize Sanayi Bölgesinin yanında 5,5 milyon metrekarelik arsayı, TOKİ'ye bedelsiz devrettiğini anlatan Şimşek, orada 200 bin nüfusun yaşayacağı adeta yeni bir şehrin kurulacağını bildirdi. 


Şimşek, şehirdeki en önemli sorunlardan birinin de ulaşım olduğuna dikkati çekerek, 25 kilometrelik, 17 istasyonun olacağı bir metro hattını yapacaklarını kaydetti. 


Gaziantep'in bir sanayi kenti olduğunu ve Dünya Bankası'na göre, dünyanın en rekabetçi yedi şehrinden biri olduğunu belirten Şimşek, "Gaziantep'te üretilen malların İskenderun Limanı'na hızlı şekilde ulaştırılabilmesi için Amanos Dağlarını deleceğiz, tünel yapacağız. Bakın iddialı konuşuyorum, Gaziantep'i Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en büyük sanayi üretim üssü haline getireceğiz. Bunu başarabiliriz, bu kentte bu kültür var" dedi. 


AA


Geri Dön