28 / 03 / 2024

Mehmet Yalçıntepe: Asgari ücretliyi ev sahibi yapacağım!

Mehmet Yalçıntepe: Asgari ücretliyi ev sahibi yapacağım!

'Ucuz konutta risk var mı yok mu' tartışmasını 46 bin TL'ye ev satan Yalçıntepe'ye sorduk. Mehmet Yalçıntepe 'İstanbul'a yamalı pantolonla geldim. Yokluğu bilirim. Amacım, istihdam sağlamak, asgari ücret alan vatandaşı ev sahibi yapmak' dedi



Gayrimenkul sektöründe pek çok firma, artık belli bir rakamın altında konut satılamayacağı, maliyetlerin buna izin vermediği konusunda hemfikir. Ucuz konutu, uzun taksitlerle satan firmaların risk altında olup olmadığı ise merak konusu. Esenyurt'taki Maximoon Projesi'yle demir tüccarlığından gayrimenkule adım atan Mehmet Yalçıntepe'ye ucuz konut satmanın formülünü, bu işten kar edip etmediğini sorduk. Söze 'Kar edeceğiz tabii, hem de çok' diyerek başlayan Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, '99 bine konut satan da para kazanır, 60-70 bine satan da. Yeter ki formülü iyi uygula. Demiri peşin alırsan, kontrollü gidersen aynı konutu başkalarından çok daha ucuza mal edersin. Bu kaliteli konut yapmadığın anlamına gelmez. 22 yıllık tüccarlık tecrübem var. Mal nasıl alınır iyi biliyorum' dedi.

Maximoon'un %40'ı satıldı
1500 konutluk Maximoon Projesi'nin yüzde 40'ını 1 ayda sattıklarını vurgulayan Yalçıntepe, müşterilerinin banka kredisinden çok Yalçıntepe'nin finansman modelini tercih ettiğini belirtti. Yalçıntepe, 'Bizim bankalara göre daha yapıcı bir finansman modelimiz var. Müşterimizi kolluyoruz. Mümkün mertebe müşterilerimizi bankalara göndermemeye çalışıyoruz. Açıkçası şimdiye kadar bankaya rağbet olmadı.

2013'te teslim edilecek
Maximoon projesinin hazırlık safhasının çok uzun sürdüğünü, ince eleyip sık dokuduklarını ifade eden Yalçıntepe, 'Çok yaz boz yaptık. Sonunda projenin yüzde 70'ini yeşil alan yapmaya karar verdik. Temmuzun ilk haftasında temel atma törenimiz var. 1+0 daireleri 46 bin, 1+1'leri  62.500, 2+1'leri 120 bin TL'den satışa sunduk. Ancak şimdi kampanya bitti. Yüzde 10'luk bir artışımız oldu. Metrekare fiyatımız 1280'den 1300'ün biraz üzerine çıktı' dedi. Yalçıntepe, projeyi 2013 sonuna kadar teslim etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Artık gayrimenkule ağırlık vereceğiz
Bundan sonra da Yalçıntepe Group'un en önemli ayağı gayrimenkul olacağını ifade eden Mehmet Yalçıntepe, 'Yetiştirirebilirsek bu yıl sonuna kadar bir lansman daha yapmayı planlıyoruz. Yine Esenyurt'ta yaklaşık 2 bin konutluk bir proje planımız var. 14-20 kat arasında, yine en az yüzde 70'i yeşil alan olacak bir proje üzerinde çalışıyoruz' diye konuştu.

%25 yoksa da eyvallah
İstanbul'a 16 yaşında yamalı pantolonla geldiğini ve yoksulluğu iyi bildiğini söyleyen Yalçıntepe, 'Bu yüzden müşterinin parasının ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Asgari ücretle çalışan insanları da ev sahibi yapmak istiyoruz. Müşteri yüzde 25 peşinatı yoksada geri çevirmiyoruz.

Şenay Büyükköşdere/Akşam Emlak


Geri Dön