16 / 04 / 2024

Mehmet Yalçıntepe kimdir?

Mehmet Yalçıntepe kimdir?

Yalçıntepe Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe kimdir? Mehmet Yalçıntepe, Yalçıntepe Group’u ne zaman kurdu? Yalçıntepe Group bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? İşte yanıtı...



Mehmet Yalçıntepe kimdir?

Mehmet Yalçıntepe, 1965 Çankırı-llgaz doğumlu. 1983 yılında Esenyurt’a yerleşen Mehmet Yalçıntepe, bugün Yalçıntepe Group’un Yönetim Kurulu Başkanı.


1989 yılında Yalçın Demir Profil İnşaat'ı kuran Mehmet Yalçıntepe, demir ve profil sac satışı yapmaya başlayarak ticaret hayatına girdi. 2005 yılından sonra Yalçıntepe İnşaat ile inşaat sektörüne ilk adımını atan Mehmet Yalçıntepe, Maximoon ile birlikte Esenyurt’ta 150’ye yakın konut ve işyeri yapan müteahhit. 


Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Yalçıntepe, kısa adı ESİDER olan Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği'nin üyesi.


Mehmet Yalçıntepe evli ve beş çocuk babası. 


Yalçıntepe Grup

Yalçıntepe Grup'un temeli, 1989 yılında Esenyurt'ta küçük bir dükkânda demir ticareti ile atıldı. Yalçın Demir Profil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Grubun ana şirketi olarak, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler paralel hızla büyüdü. 


Aradan yıllarda İstanbul'un ve ülkemizin önde gelen demir-çelik ürünleri tedarikçilerinden biri haline gelen Yalçın Demir Profil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gruba 2 öneli şirket daha kazandırdı.


Yalçıntepe Grup, gayrimenkul sektörüne önce Yeşil Ilgaz İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile ilk adımını attı… İstanbul'un Esenyurt Bölgesi'nde 100 üzerinde münferit konut ve işyerine imza atan şirket, halen faaliyetlerini yine bölgesel olarak konut ve ticari bina yapımında devam ettiriyor.


Yalçın Demir Profil İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketimizdeki hızlı büyüme paralelinde Yeşil Ilgaz İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketimizde ekonomik gelişmeler paralelinde büyümesini sürdürdü. 


Bu iki şirket, değişen ekonomik koşullara ayak uydurmak ve gayrimenkul sektöründe etkinliğini kurumsal olarak artırabilmek için Yalçıntepe İnşaat Taahhüt Demir Gıda Turizm Limited Şirketini kurdu. Son 3 yılda bazı projelerde grup dışı değişik şirketler ile azınlık hissedar olarak gayrimenkul sektöründe bilgi ve becerisini artıran için Yalçıntepe İnşaat Taahhüt Demir Gıda Turizm Limited Şirketini, bu dönemde deneyim kazanan personeli ile daha büyük projelere imza atmak üzere hedef misyon ve vizyonunu değiştirdi. Yalçıntepe İnşaat Taahhüt Demir Gıda Turizm Limited Şirketini, deneyimli kadrosuyla titiz bir çalışma ile 11 ayda Maximoon projesini geliştirdi.


2005 - 2011 yılları arasında Esenyurt bölgesinde 150'ye yakın konut ve işyerine imza atan şirket, Mayıs 2011'de Bahçeşehir'de inşaatına başladığı 1514 konut ve 86 ticari üniteden oluşan Maximoon sitesini bitirir bitirmez yine aynı bölgede kendisine ait arsa üzerinde yeni projeler yapacak.



Mehmet Yalçıntepe: Oturacağınız evi iyi seçin!
Mehmet Yalçıntepe: Türkiye'deki her 100 kişinin 70'i depreme hazırlıksız!
Mehmet Yalçıntepe: Depremde acı yaşamamak için oturacağınız evi iyi seçin!


Geri Dön