25 / 04 / 2024

Mehpare Evrenol: Mimarım engelinin farkındayım!

Mehpare Evrenol: Mimarım engelinin farkındayım!

Evrenol Architects Kurucusu Y. Mimar Mehpare Evrenol, engelli bireylerin yaşam alanlarını genişletmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla "Mimarım Engelinin Farkındayım" adlı bir hareket başlattı...



ŞU ana kadar pek çok konut, otel ve ofis projesine imzasını atan Evrenol Architects Kurucusu Y. Mimar Mehpare Evrenol, engelli bireylerin yaşam alanlarını genişletmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla "Mimarım Engelinin Farkındayım" adlı bir hareket başlattı. 


Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilen Özürlüler Kongresi'ne katılarak "Mimarım Engelinin Farkındayım"ın duyurusunu yapan Evrenol, "Engeliyle yaşayan bireyin yetersiz ve çoğu zaman yanlış üretilmiş mekânlarda büyük zorluklarla karşılaştığı bir fiziki çevrede yaşıyoruz. Oysa hem kentsel hem de bina ölçeğinde, yaşam alanlarını dönüştürebilme olanağına sahip bir mesleğin mensubuyuz. Evrenol Architects olarak bu farkındalığı oluşturmak ve dikkatinizi mimarlığın geniş olanaklarına çekmek için sizlere çağrıda bulunuyoruz" dedi. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön